Ο προγραμματισμός και ο συντονισμός των δράσεων που θα κάνει η Νέα Δημοκρατία σε όλη την Ελλάδα για να μεταφερθεί το μήνυμα της νίκης στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου ήταν το αντικείμενο σύσκεψης στην οποία προήδρευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα οργανωτικά θέματα της προεκλογικής εκστρατείας οι προετοιμασίες που έχουν γίνει. Όπως συνέβη και στις εκστρατείες για τις εκλογικές μάχες του 2023 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα «οργώσει» την Ελλάδα από άκρη σε άκρη, καθώς γνωρίζει πολύ καλά ότι η υπεροχή του είναι συντριπτική έναντι όλων των πολιτικών αντιπάλων του. 

Τα κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο, δεν θα μείνουν έξω από το παιχνίδι και θα κάνουν περιοδείες σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Τα «φύλλα πορείας», σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν μοιραστεί ως εξής: την Περιφέρεια Κρήτης έχει χρεωθεί ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης και την Πελοποννήσου ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης. 

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα επικεντρωθεί η προσοχή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα, ενώ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας επελέγη ως καταλληλότερος για να αναλάβει τη νευραλγική Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. 

Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα περιοδεύει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης, ο οποίος τη γνωρίζει καλά λόγω του χαρτοφυλακίου του. Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης θα κάνει προεκλογική εκστρατεία στη Δυτική Μακεδονία και για να στηρίξει αποτελεσματικότερα την υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη. 

Οι Περιφέρειες Ηπείρου και Θεσσαλίας πηγαίνουν στον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα και στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη αντίστοιχα, ενώ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα επικεντρωθεί η προεκλογική παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκης. 

Τέλος, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη θα αναλάβει τη Στερεά Ελλάδα, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.