Με τη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο, η οποία θα έχει ιδιαίτερους συμβολισμούς, θα κορυφωθεί ο εορτασμός της 50ης επετείου από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.
Στις 10:00 της Τετάρτης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα καταθέσει στεφάνι στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ), ενώ στις 20:00 θα ξεκινήσει η δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο.
Εκτός από τους καθιερωμένους επίσημους προσκεκλημένους, στους οποίους δεν περιλαμβάνεται ο πρόεδρος των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει καλέσει δημάρχους ακριτικών και μαρτυρικών περιοχών, εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών, διακεκριμένους αθλητές και αρχηγοί ομάδων που κατέκτησαν ευρωπαϊκά τρόπαια, πλημμυροπαθείς από τη Θεσσαλία, ανθρώπους από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών, Έλληνες που έχουν διακριθεί στο εξωτερικό για την επιστημονική τους έρευνα, αλλά και απλούς πολίτες που διακρίθηκαν για την προσφορά τους προς τον συνάνθρωπο και συγκίνησαν με τις πράξεις τους ολόκληρη την Ελλάδα.
Το βράδυ της Τρίτης, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου παραχώρησε εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στην ΕΡΤ. Υποστήριξε πως η χώρα κατάφερε τα τελευταία 50 χρόνια να αποτελεί έναν πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή της, ενώ υποστήριξε πως οι μεγαλύτερες κατακτήσεις των τελευταίων 50 χρόνων είναι η εμπέδωση της φιλελεύθερης δημοκρατίας, αλλά και η ομαλότητα που η χώρα έζησε με τη διεξαγωγή αδιάβλητων εκλογών.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι μεγάλα επιτεύγματα υπήρξαν η ομαλή εναλλαγή κομμάτων στην εξουσία, η επίλυση του πολιτειακού, η νομιμοποίηση του Κομμουνιστικού Κόμματος και η αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης και βέβαια η είσοδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη συνέχεια στη Νομισματική Ένωση.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως, στα ταξίδια που κάνει στο εξωτερικό, Ευρωπαίοι ηγέτες δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από τις επιτυχίες της Ελλάδας για το πώς κατάφερε με κόπο και με μεγάλες κοινωνικές θυσίες να ανταπεξέλθει και να μπορέσει να βελτιώσει την εικόνα της. Σημείωσε επίσης πως ζητήματα όπως η κλιματική κρίση και το δημογραφικό θα μας απασχολήσουν στο μέλλον που είναι όμως ζητήματα που τίθενται σε παγκόσμια κλίμακα. «Και αυτό ίσως είναι το σημαντικό, ότι η αντιμετώπιση τους, χρειάζεται διεθνή συνεργασία» σημείωσε χαρακτηριστικά.