Στα πεπραγμένα της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μέσω ανάρτησής του στο TikTok, ασκώντας παράλληλα κριτική στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τη χθεσινή ομιλία του στη Μυτιλήνη.

Όπως δήλωσε ο κ. Μαρινάκης, η συγκεκριμένη ομιλία αποτελεί ευκαιρία για να παρουσιαστούν όσα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Αναφερόμενος σε επίσημα στοιχεία, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι το 2015 έφτασαν στην Ελλάδα σχεδόν 900.000 πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες, με τις περιοχές του Βορείου Αιγαίου να βρίσκονται σε «καθεστώς ασφυξίας». «Μέσα σε τέσσερα χρόνια η Ελλάδα είχε χάσει κάθε έλεγχο τη διαχείριση του μεταναστευτικού», υπογράμμισε.

Όπως σημείωσε, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μόνο στις δομές της Λέσβου, οι οποίες είχαν χωρητικότητα 2.700 ατόμων, διέμεναν 19.000 μετανάστες, ενώ συνολικά στα νησιά του Βορείου Αιγαίου ο αριθμός τους ανερχόταν στις 30.000. Όπως, υπογράμμισε σήμερα στη Λέσβο βρίσκονται 277 μετανάστες.

@pavlos_marinakis

🔹 Τελικά τι έχουμε κάνει στο ζήτημα του μεταναστευτικού αυτά τα 7 χρόνια; 👆🏻Πάμε να συγκρίνουμε τι παραλάβαμε και τι ισχύει σήμερα.

♬ original sound - Pavlos Marinakis