Εντός της τετραετίας θα ψηφιστεί ο νόμος για τον γάμο των ομόφυλων, σύμφωνα με όσα είπε ο Παύλος Μαρινάκης στον ΣΚΑΪ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπουργοί και βουλευτές θα ψηφίσουν κατά συνείδηση. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «καταδικαστέα και ρυπαρά» τα όσα είπε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος για τον Στέφανο Κασσελάκη, λέγοντας ότι «θα ελεγχθούν από τη δικαιοσύνη». Πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα βρίσκεται δίπλα «στον κ. Κασσελάκη και στον κάθε  Κασσελάκη», όταν δέχονται τέτοιου είδους επιθέσεις.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο Παύλος Μαρινάκης έκανε λόγο για «εμπιστοσύνη απέναντι στην κυβέρνηση που δοκιμάζεται καθημερινά». Συμπλήρωσε ότι μέτρησε η επιλογή των προσώπων από την πλευρά της ΝΔ, αναφέροντας ως παράδειγμα την υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά στην Περιφέρεια Αττικής, ο οποίος ανέβασε το ποσοστό του κόμματος από 43% που ήταν στις εθνικές στο 46% στις αυτοδιοικητικές.

Οι προσδοκίες για τον β΄ γύρο

Ο στόχος για την επόμενη Κυριακή ανέφρε ότι είναι να εκλεγούν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι που στηρίζει το κυβερνών κόμμα, προσθέτοντας ότι θετικά επίσης μέτρησε και το γεγονός ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός δε θυμήθηκε τους δήμους μόνο προεκλογικά. «Ο πρωθυπουργός δεν έμεινε στα κυβερνητικά καθήκοντα, επισκέφθηκε δήμους και είχε επαφή με τον κόσμο» είπε ο Παύλος Μαρινάκης και πρόσθεσε: «Η σύγκριση με την αντιπολίτευση είναι ότι έχει άρνηση της πραγματικότητας».