Η Ελλάδα χτίζει πανίσχυρες ένοπλες δυνάμεις αγοράζοντας το πιο σύγχρονο πολεμικό αεροσκάφος στο κόσμο είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών μεταφέροντας τα λόγια του Νίκου Δένδια για την επιστολή με την οποία η Ελλάδα αποδέχεται την αγορά των F-35. Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «είναι άλλη μια από τις πολλές απαντήσεις που δίνει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση σε όσους "ανησυχούν" και προσπαθούν να κάνουν αντιπολίτευση ακόμα και στη χώρα ξεπερνώντας τις κόκκινες γραμμές που είναι η ενότητα μας και η ομοψυχία στην προάσπιση των συμφερόντων της χώρας και στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής». 

«Θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε το πιο ισχυρό πρόγραμμα αμυντικής θωράκισης της χώρας που μπορεί να θυμηθεί κανείς τις τελευταίες δεκαετίες. Υλοποιείται επί των ημερών της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Επί των ημερών αυτής της κυβέρνησης η Ελλάδα αμυντικά, διπλωματικά και σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής είναι πιο ισχυρή από ποτέ. Είναι κάτι που το αντιλαμβάνεται το σύνολο των Ελλήνων πολιτών. Είναι κάτι που το αντιλαμβάνονται και εκτός Ελλάδας όσο δυστυχώς κι αν στενοχωρεί κάποιους πολύ λίγους εντός συνόρων» είπε ο Παύλος Μαρινάκης. 

Ο κυβερνητικός απάντησε σε ερώτηση για την έκθεση της Κομισιόν που αφορά το κράτος δικαίου και μίλησε για εκείνους που μέσα στην απελπισία τους πήραν αποσπάσματα από ΜΚΟ και τα εμφάνισαν ως μέρος της απόφασης για να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη. «Αυτή η απελπισία ενισχύει το πόσο επιτυχής ήταν η έκθεση. Και είναι κρίμα γιατί αυτό διαφημίζει την Ελλάδα και αποδεικνύει ότι οι κοινοί συκοφάντες κατά της χώρας τους έλεγαν ψέματα. Και η εικόνα είναι συνολικά καλή για την Ελλάδα» είπε ο Παύλος Μαρινάκης και πρόσθεσε ότι η εικόνα της χώρας είναι εξαιρετική σε σχέση με άλλες. 

Ο Παύλος Μαρινάκης μίλησε για τη σημαντική προσφορά των ιδιωτών γιατρών που προτίθενται να κάνουν εφημερίες στο ΕΣΥ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι προς το παρόν προβλήματα παρατηρούνται μόνο στην Κω και ευχαρίστησε τους γιατρούς για την προσφορά τους. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για το μεγάλο έργο που γίνεται στο ΕΣΥ ώστε να είναι ελκυστικό τόσο στους γιατρούς που θέλουν να επιστρέψουν σε αυτό όσο και σε αυτούς που θέλουν να μπουν στο δημόσιο σύστημα υγείας. Για την επίταξη είπε ότι πρόκειται για έσχατο μέσο που μέχρι στιγμής δεν φαίνεται ότι θα χρειαστεί. 

Δείτε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη