Την εκτίμήση ότι από κάλοκαίρι σε καλοκαίρι υπάρχει πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών, τόσο όσον αφορά την πρόληψη όσο και την κατάσβεση, έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης με αφορμή τη συμπλήρωση έξι ετών από τη φωτιά που προκάλεσε την εθνική τραγωδία στο Μάτι.
«Αυτό είναι και το ζητούμενο για ένα κράτος: να παίρνει μαθήματα από το παρελθόν και τα μαθήματα αυτά να τα μετατρέπει σε δράσεις. Νομίζω φαίνεται μια διαφορά από καλοκαίρι σε καλοκαίρι. Βέβαια οφείλουμε να κρατάμε χαμηλά το κεφάλι, ειδικά όταν απευθυνόμαστε σε ανθρώπους που έχουν χάσει την περιουσία τους και πολλώ δε μάλλον συγγενικό τους πρόσωπο» είπε ο Παύλος Μαρινάκης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ υπενθυμίζοντας την ανάπτυξη του 112 και την ενίσχυση των πυροσβεστικών μέσων.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθυμίσε ότι με τον νέο Ποινικό Κώδικα που ισχύει από την 1η Μαΐου οι ποινές είναι βαρύτερες ακόμη και σε εμπρησμούς εξ αμελείας. «Άλλωστε, από ένα σημείο και μετά όταν ξέρεις ότι υπάρχει ακραίος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, δεν είναι και τόσο αμέλεια» σημείωσε και πρόσθεσε πλέον οι ποινές δεν είναι εικονικές και γίνεται έκτισή τους.
Πρωταθλητές στις άμεσες ξένες επενδύσεις
Όσον αφορά την κατάσταση της οικονομίας ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε ότι «τα χρόνια αυτά που η Ευρώπη βρίσκεται στα όρια της ανάπτυξης, η Ελλάδα είναι στο 2%-2,5%, δηλαδή πενταπλάσια ποσοστά από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Είμαστε πρωταθλητές στις άμεσες ξένες επενδύσεις και τις εξαγωγές τα τελευταία χρόνια. Αυτό είναι κάτι μετρημένο. Όταν μιλάμε ότι δημιουργήθηκαν 400.000 θέσεις εργασίας, δεν φύτρωσαν. Ο κόσμος βρήκε δουλειές, η ανεργία μειώθηκε, οι φόροι έπεσαν».
Δεν είναι υπερβολικές οι δύο εφημερίες
Ερωτηθείς για το ζήτημα των εφημεριών των ιδιωτών γιατρών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε: «Σε 14 περιοχές της χώρας γίνεται μια σειρά από προκηρύξεις, ωστόσο δεν έρχονται γιατροί. Για παράδειγμα, υπάρχει προκήρυξη που έχει βγει 5-6 φορές στη Σαντορίνη, με καθαρά λεφτά πάνω από 4,500 ευρώ τον μήνα. Έρχεται λοιπόν το κράτος και λέει να βάλουμε όλοι πλάτη και να κάνουν ιδιώτες γιατροί δύο εφημερίες τον μήνα. Στόχος δεν είναι η επίταξη, θεωρώ ότι δύο εφημερίες τον μήνα για να μην κλείσουν κλινικές δεν είναι κάτι υπερβολικό, όμως το νούμερο ένα που θα βάλουμε στη ζυγαριά είναι η δημόσια υγεία».