Για τον υψηλό συμβολισμό και την ουσία της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Οδησσό και τη συνάντηση με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Η Ελλάδα ευτυχώς έχει μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που σέβεται τον αμυνόμενο και δεν παίρνουμε ίσες αποστάσεις» σημείωσε. 

Για τη στάση της αντιπολίτευσης στο ζήτημα της επίθεσης που έγινε σε απόσταση λίγων μέτρων από την αυτοκινητοπομπή του πρωθυπουργού, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι μίλησαν σχεδόν όλοι σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά όχι η αντιπολίτευση στην Ελλάδα και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. 

«Η παρουσία του πρωθυπουργού στην Ουκρανία ήταν μια κίνηση με πολύ μεγάλη ουσία υψηλότατο συμβολισμό. Γιατί η Ελλάδα -ευτυχώς- έχει μία κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που σέβεται την δημοκρατία είναι δίπλα στον αμυνόμενο, είναι δίπλα σε ένα λαό, ο οποίος δοκιμάζεται από μία επίθεση που πλέον ξεπερνά τα δύο χρόνια. Είμαστε με τον αμυνόμενο και ο πρωθυπουργός πήγε εκεί για να αναδείξει αυτήν τη θέση. Και είμαστε πολύ περήφανοι που κι εμείς ανήκουμε σε μία κυβέρνηση και ζούμε σε μία χώρα που έχει μια κυβέρνηση που δεν παίρνει ίσες αποστάσεις. Γιατί εκεί όπως ειπώθηκε και από τον Πρωθυπουργό γίνεται πραγματικός πόλεμος. Εκεί σκοτώνονται άνθρωποι τόσο άδικα από τόσες πολλές επιθέσεις. Και δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια μας σε μία τέτοια κατάσταση και να προσπαθούμε να κάνουμε επικίνδυνους συμψηφισμούς μεταξύ του επιτιθέμενου και του αμυνομένου. Τώρα κοιτάξτε, επειδή αναφερθήκατε στην αντιπολίτευση πραγματικά για το χθεσινό συμβάν, την επίθεση αυτή, για την οποία εγώ δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο ούτε μπορώ να σχολιάσω κάτι παραπάνω, όμως συνέβη αρκετά κοντά στο σημείο που βρισκόταν ο πρόεδρος Ζελένσκι με τον Έλληνα πρωθυπουργό, έναν πρωθυπουργό κράτους μέλους της ευρωπαϊκής ένωσης και Πρωθυπουργό κράτους μέλους του ΝΑΤΟ -αυτό έχει την αξία του χωρίς να μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω ή να κάνουμε εμείς περαιτέρω ερμηνείες. Για την επίθεση αυτή μιλήσει ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών Μάθιου Μίλλερ, ο οποίος σχολίασε την επίθεση στην Οδησσό και είπε ότι είμαστε σε συνεχή επαφή με τις δύο χώρες. Αντίστοιχα την επίθεση καταδίκασε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Ξέρετε ποιοι δεν έβγαλαν λέξη για την επίθεση; Τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Δηλαδή συνέβη μία τόσο σοβαρή επίθεση τόσο κοντά στον πρωθυπουργό της χώρας μας και δεν βρήκαν μία λέξη να πουν. Πέρασαν τόσες ώρες, σκέφτηκαν να γράψουν οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς για οποιοδήποτε άλλο θέμα αλλά δεν βρήκαν μια λέξη να πουν. Πραγματικά εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό έγινε από αμέλεια και δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος και αναφέρομαι κυρίως στην αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ γιατί για κάποια άλλα κόμματα δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Είδαμε κάποιες θλιβερές ανακοινώσεις που στο τέλος της ημέρας επιτίθενται και στον Έλληνα πρωθυπουργό. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε με την δημοκρατία και το κράτος δικαίου με τον αμυνόμενο και με το δίκαιο, χωρίς να κάνουμε ούτε μισό βήμα πίσω σε αυτό» είπε ο Παύλος Μαρινάκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για την -ιστορική όπως την χαρακτήρισε- ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια επισημαίνοντας ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι δέσμια του παρελθόντος είτε για ιδεολογικούς είτε για άλλους λόγους. «Έχουμε χάσει τη μπάλα με τις κυβιστήσεις του κ. Ανδρουλάκη που έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Ακόμα και το επιχείρημα τους ότι όταν έρθει η αναθεώρηση του άρθρου 16 θα το στηρίξουμε, οι ίδιοι με τη στάση τους πριν από 20 χρόνια στην τελευταία ευκαιρία κράτησαν τη χώρα εξαίρεση. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλα τόσα χρόνια για να λύνουμε τα υπαρξιακά ζητήματα της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς» είπε.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα για δίδακτρα στα δημόσια πανεπιστήμια, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι πρόκειται για το κόμμα που έχει τη μεγαλύτερη υποκρισία στον δημόσιο λόγο του, καθώς κατηγορούν την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να ιδιωτικοποιήσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση ενώ οι ίδιοι ζητούν δίδακτρα. 

Δείτε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη: