Η Ελλάδα βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με τις ουκρανικές αρχές έτσι ώστε να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση της επίθεσης με πύραυλο στην Οδησσό, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος, δέχθηκε ερώτηση από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Μάντζο, για τον χαρακτήρα τού χθεσινού χτυπήματος κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

«Δεν υπήρξε άμεση απειλή ή κίνδυνος ζωής ή ακεραιότητας» είπε ο κ. Γεραπετρίτης και πρόσθεσε: «Βεβαίως υπήρξε μία επίθεση, η οποία αυτή τη στιγμή διερευνάται σε ό,τι αφορά τα αίτια και την πηγή». 

Στην ερώτηση του κ. Μάντζου για το περιεχόμενο της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Οδησσό, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι «σήμερα το απόγευμα θα υπάρξει μία τηλεδιάσκεψη, με πρωτοβουλία της γαλλικής κυβέρνησης, μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών και υπουργών Άμυνας των κρατών-μελών της ΕΕ, στην οποία θα συζητηθεί το ουκρανικό ζήτημα και τα περαιτέρω βήματα σε σχέση με την ενίσχυση του αμυντικού αγώνα της Ουκρανίας κατά της ρωσικής επιθετικότητας».