Για χυδαία εργαλειοποίηση από την αντιπολίτευση της τραγωδίας των Τεμπών μίλησε την Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «κανείς δεν είναι a priori αθώος επειδή είναι υπουργός ούτε ένοχος επειδή το λέει η κοινή γνώμη. Αθώους, ενόχους, κατηγορούμενους, τους καθορίζει η Δικαιοσύνη» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο στην περίπτωση που ο εισαγγελέας αποδώσει ευθύνες στον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή. 

Ο Παύλος Μαρινάκης αναρωτήθηκε για ακόμη μια φορά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άλλαξε τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και γιατί δεν συντάσσει κατηγορητήριο. 

Για τον Χρήστο Σπίρτζη είπε ότι «ισχύει η αποσβεστική προθεσμία, δηλαδή για αυτό που μας κατηγορούσαν ότι βγαίνουν "λάδι" οι υπουργοί επειδή έχουν ειδικό καθεστώς παραγραφής. Πιάνει τον Σπίρτζη και τους υπουργούς που είχαν διατελέσει την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε «τον κ. Καραμανλή από το 2019 δεν τον πιάνει γιατί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη άλλαξε το άρθρο 89 του Συντάγματος και δεν ισχύει ειδική παραγραφή».