Επιεικής για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο χαρακτηρισμός «πολιτικές βδέλλες». Αυτό επισήμανε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός Παύλος Μαρινάκης για να σχολιάσει τη χυδαία εργαλειοποίηση που επιχειρεί η αξιωματική αντιπολίτευση για να εκμεταλλευτεί την τραγωδία των Τεμπών. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε γιατί δεν παρευρέθηκε ο πρωθυπουργός στη συζήτηση που γίνεται στη Βουλή για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη. Απάντησε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει κρυφτεί αλλά, ως εκπρόσωπος της εκτελεστικής εξουσίας, δεν έκρινε πρέπον να παρέμβει σε μια διαδικασία που αφορά τις πλειοψηφίες και τις μειοψηφίες του κοινοβουλίου.

Ο Παύλος Μαρινάκης επανέλαβε ότι η αντιπολίτευση -και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ- επιμένουν στην προσπάθεια εργαλειοποίησης του πόνου των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας και είπε ότι αυτό είναι κάτι που δεν τους τιμά. «Είναι μια διαδικασία γεμάτη τοξικότητα και ύβρεις, χωρίς στοιχεία και επιχειρηματολογία. Αυτή η στείρα αντιπαράθεση δικαιώνει το γεγονός ότι δεν παρευρέθη ο πρωθυπουργός». 

Ο Παύλος Μαρινάκης ρωτήθηκε για την κατηγορία που εξαπέλυσε εναντίον του η αντιπολίτευση ότι ο όρος «πολιτικές βδέλες» είναι προσβλητικός για τους συγγενείς των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας. Απάντησε ότι όποιος το πιστεύει αυτό είτε δεν ξέρει ελληνικά είτε θέλει να διαστρευλώσει σκοπίμως την πραγματικότητα. Επανέλαβε ότι είναι πολύ τιμητικό για κάποιον να παλεύει για το δίκιο του ανθρώπου που έχασε και ντροπιαστικό για όποιον προσπαθεί να εργαλειοποιήσει τον ανθρώπινο πόνο και να παίξει μικροπολιτικά παιχνίδια. «Αυτο κάνει κυρίως η αξιωματική αντιπολίτευση και αυτό είναι συνυφασμένο με την ιστορία του συγκεκριμένου κόμματος. Γιατί πέρα από πολιτικές βδέλλες είναι και βαθιά υποκριτές. Πρώτον γιατί κουνούν το δάχτυλο για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών αλλά επί των ημερών τους κρύφτηκαν από το άρθρο 86 11 φορές. Είναι επίσης υποκριτές γιατί δεν τους νοιάζει η αποκάλυψη της αλήθειας» είπε ο Παύλος Μαρινάκης και πρόσθεσε ότι επέλεξαν μια δολοφονία παιδιού για να βγουν στους δρόμους και δεν είπαν κουβέντα για τους νεκρούς της Μarfin, και ότι επιλέγουν δυστυχήματα και άλλα τραγικά γεγονότα για να φωνάξουν ότι δεν υπάρχει κράτος. «Εμείς δεν διαλέγουμε σημαντικά και ασήμαντα δυστυχήματα. Για εμάς κάθε νεκρός έχει πολύ μεγάλη σημασία και για εμάς έχει σημασία κάθε συγγενής να βρει το δίκιο του» σημείωσε και κατέληξε ότι όσα είπε για πολιτικές βδέλλες ήταν επιεική. 

Για το αίτημα του Χρήστου Σπίρτζη να ελεγχθεί για το δυστύχημα των Τεμπών, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι ο πρώην υπουργός το κάνει εκ του ασφαλούς καθώς σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινικές ευθύνες.

Δείτε την ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο: