Λάβρος ήταν ο Παύλος Μαρινάκης για κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που εκμεταλλεύονται πολιτικά την τραγωδία των Τεμπών. Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι δεν μπορεί να μιλούν για συγκάλυψη πριν καν γίνει η δίκη και τόνισε ότι δικαιοσύνη θα αποδώσουν οι θεσμοί και όχι οι πολιτικοί, οι παρουσιαστές και οι πανελίστες με θεωρίες συνωμοσίας.

Πιο συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στον Real FM, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι πρέπει να περιμένουμε τη δικαιοσύνη να δώσει επίσημα απαντήσεις για την τραγωδία, καθώς δικαιοσύνη δεν αποδίδουν ούτε οι πολιτικοί, ούτε οι παρουσιαστές σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις: «Πενήντα επτά ψυχές περιμένουν δικαίωση, 57 οικογένειες περιμένουν να λάμψει η αλήθεια. Ας αφήσουμε τη Δικαιοσύνη -μάλιστα σε ανώτερο επίπεδο, σε επίπεδο εφετών, εφέτη ανακριτή και εισαγγελέα εφετών- να πάρει τις αποφάσεις της, να κάνει την έρευνά της, να πάρει καταθέσεις, απολογίες. Να καταθέσουν οι μάρτυρες, να καταθέσουν οι κατηγορούμενοι, να απολογηθούν. Να συλλέξει στοιχεία. Αλίμονο αν δικάζουμε στα ραδιόφωνα, στις τηλεοράσεις. Αλίμονο αν δικάζουν οι παρουσιαστές, οι πολιτικοί, οι πανελίστες. Δικάζει μόνο η Δικαιοσύνη». Μάλιστα ξεσκέπασε την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το νόμο περί μη ευθύνης υπουργών, αναφέροντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που δήθεν θα τον καταργούσε τον χρησιμοποίησε 11 φορές ενώ η Νέα Δημοκρατία ήταν αυτή που εξομοίωση την παραγραφή αδικήματος ενός απλού πολίτη με έναν υπουργό: «Προσπαθούν κάποιοι να χτίσουν ένα αφήγημα περί συγκάλυψης που, δυστυχώς, αναπαράγεται και από κάποιους δημοσιογράφους, αναπαράγεται και από απλούς ανθρώπους, οι οποίοι, προφανώς, παραπλανώνται από την προπαγάνδα της Αντιπολίτευσης, η οποία προσπαθεί να κάνει πολιτική πάνω στις πλάτες πονεμένων ανθρώπων. Αυτή τη στιγμή μιλάμε για μια κυβέρνηση και για μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία δεν έχει αρνηθεί, όπως έχει καθήκον, τίποτα από τη Δικαιοσύνη. Ουδέν κατηγορητήριο έχει έρθει στη Βουλή, ουδέν αίτημα έχει απορριφθεί από την κυβέρνηση, κανένας από αυτούς που λένε ότι συγκαλύπτεται δεν έχει κατηγορηθεί και έχουμε φτάσει προληπτικά, να χτίζουμε ένα αφήγημα συγκάλυψης και, μάλιστα, να μπερδεύουμε τη βουλευτική ασυλία με το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Τον οποίο νόμο περί ευθύνης υπουργών τον χρησιμοποίησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έντεκα φορές και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τον άλλαξε και εξομοίωσε την παραγραφή ενός απλού πολίτη με την παραγραφή ενός υπουργού. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση θα αρχίσει τη διαδικασία για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εμείς, προφανώς, θα συζητήσουμε, θα μπούμε και σε αυτή τη συζήτηση συνολικά για τα προς αναθεώρηση άρθρα του Συντάγματος. Αυτή τη στιγμή εγώ δεν μπορώ να σας πω, για να μην δημιουργούμε προσδοκίες ή να μην απορρίπτουμε αιτήματα. Εγώ, αυτή τη στιγμή, δεν γνωρίζω την τελική λίστα των άρθρων που θα είναι προς αναθεώρηση, όμως, προφανώς, εμείς δεν είμαστε δογματικοί. Και στο παρελθόν, μάλιστα, έχουμε κάνει αυτή τη συζήτηση και έχουμε καταθέσει αντίστοιχα αιτήματα και είναι γνωστό. Και, επίσης, το ξαναλέω: Το άρθρο 86 του Συντάγματος εμείς ήμασταν αυτοί που το αλλάξαμε ως προς την αποσβεστική προθεσμία και πλέον ένας υπουργός έχει την ίδια παραγραφή με τον οποιονδήποτε πολίτη. Αυτό έγινε επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε εύστοχα ότι σε μία τέτοια τραγωδία είναι πολύ εύκολο να διαδώσεις μία θεωρία συνωμοσίας, να παραποιήσεις την αλήθεια, να πατήσεις στο συναίσθημα, να λαΪκίσεις και να μιλήσεις για συγκάλυψη, ωστόσο η κυβέρνηση επιλέγει να πει την αλήθεια υπεύθυνα, παρά να ακολουθήσει την τοξικότητα της αντιπολίτευσης. «Ο κόσμος εισπράττει, δυστυχώς, ένα τοξικό κλίμα από την αντιπολίτευση». Από κει και πέρα «είναι πολύ δικαιολογημένο να υπάρχει καχυποψία. Είναι δικαιολογημένο. Και έχουμε καθήκον εμείς, με τις πράξεις μας, να απαντάμε στους πολίτες και όχι στην τοξική Αντιπολίτευση. Το καθήκον μας είναι να απαντάμε στους πολίτες, να απαντάμε στην κοινωνία και όχι στις συκοφαντίες. Στις συκοφαντίες, απλώς, απαντάς με την αλήθεια. Και θα σας πω και κάτι. Αν σε κάτι έχουμε ευθύνη, είναι ότι πολλές φορές λόγω του λαϊκισμού, λόγω της τοξικότητας που υπάρχει από την άλλη πλευρά, δεν απαντάμε με τα επιχειρήματά μας και με σεβασμό πάντοτε στους συγγενείς των θυμάτων, με την αλήθεια. Υπάρχουν φορές που μπορεί να μην έχουμε απαντήσει όσο σθεναρά πρέπει να απαντήσουμε, γιατί ξέρουμε, αλλά να λέμε και την αλήθεια. Είναι μία θέση η οποία μπορεί αρχικά να είναι αντιδημοφιλής, αλλά στο τέλος της ημέρας η αλήθεια, είτε αρχικά είναι δημοφιλής είτε όχι, είναι το μόνο καθήκον ενός ανθρώπου που έχει ένα δημόσιο αξίωμα. Ξέρετε πόσο εύκολο είναι, σε μία τέτοια τραγική υπόθεση, να βγεις να λαϊκίσεις, να μιλήσεις για δολοφόνους, να μιλήσεις για συγκάλυψη, να μιλήσεις για οτιδήποτε; Πολύ εύκολο είναι για έναν πολιτικό να είναι αρεστός», ισχυρίστηκε με έμφαση ο Παύλος Μαρινάκης.

Τέλος απάντησε και σε όσους ισχυρίζονται ότι την ίδια πολιτική εκμετάλλευση του ΣΥΡΙΖΑ με τα Τέμπη, την έκανε και η Νέα Δημοκρατία με το Μάτι. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο η Νέα Δημοκρατία στο Μάτι αλλά και σε άλλες τραγωδίες, δεν σήκωσε πανό στα γραφεία της, δεν χρησιμοποίησε χυδαίες εκφράσεις, δεν διέδιδε θεωρίες συνωμοσίας, ούτε χρησιμοποίησε πονεμένους ανθρώπους για να κάνει μικροπολιτική. Και φυσικά δεν έστειλε αυτές τις υποθέσεις στο ευρωκοινοβούλιο, προκειμένου να κάνει αντιπολίτευση στην Ελλάδα. Έκλεισε την τοποθέτησή του λέγοντας: «Η Νέα Δημοκρατία δεν ανέβασε ποτέ πανό για το Μάτι στα γραφεία της, δεν μίλησε ποτέ για συγκάλυψη, δεν καταδίκασε ή αθώωσε κανέναν εν δυνάμει κατηγορούμενο, δεν έκανε ποτέ πορεία κατά της τότε κυβέρνησης, ούτε χρησιμοποίησε χυδαίες εκφράσεις κατά της τότε κυβέρνησης, δεν έστησε ποτέ επικοινωνιακό σόου στις πλάτες πονεμένων ανθρώπων, δεν πήγε να κάτσει δίπλα σε πονεμένους ανθρώπους για να πάρει πολιτικά οφέλη. Αν μου βρείτε έστω και μισή τέτοια περίπτωση, εγώ πραγματικά θα απαντήσω. Και, προφανώς, σε καμία περίπτωση, αυτό δεν έχει γίνει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, από κορυφαία στελέχη. Αλλά το ξαναλέω: Πήγε ποτέ ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας να αποκομίσει πολιτικά οφέλη δίπλα σε μία πονεμένη μάνα, όπως κατά κόρον κάνουν συγκεκριμένοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ; Ανεβάσαμε ποτέ εμείς πανό για να εκμεταλλευτούμε μία τραγωδία; Ποτέ δεν το κάναμε αυτό, ούτε πρόκειται να το κάνουμε. Δεν είμαστε ίδιοι. Ούτως ή άλλως, να σας πω και κάτι; Αυτή τη φιλοσοφία του λαϊκισμού και της εκμετάλλευσης καταδίκασαν οι πολίτες και ακόμα και τώρα που μπορεί να υπάρχει μία φθορά σε κάποιες δημοσκοπήσεις. Εμείς δεν απορρίπτουμε τις δημοσκοπήσεις αναλόγως αν είναι τέλειες ή λιγότερο καλές, εμείς ακούμε όλες τις δημοσκοπήσεις. Ακόμα και τώρα, βλέπετε, ότι ακόμα και στις δημοσκοπήσεις που είναι χειρότερες από τις άλλες για εμάς, είναι μακράν δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί πολύ απλά είναι το ίδιο έργο, ξαναπαίζεται το έργο του 2019 και το έργο του 2023. 'Αρνηση σε όλα, τοξικότητα και λαϊκισμός. Το σιχάθηκε αυτό ο κόσμος. Δεν μπορεί άλλο να βλέπει μία αντιπολίτευση να εργαλειοποιεί τα πάντα. Θέλει να ακούσει μία αντιπρόταση».