Η τοποθέτηση του Απόστολου Τζιτζικώστα στη θέση του επιτρόπου Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού αναδεικνύει τη γεωπολιτική σημασία και τη στρατηγική θέση της Ελλάδας ως χώρα πύλη για το εμπόριο και την ενέργεια τόσο στα Βαλκάνια όσο και στην ανατολική Μεσόγειο, επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Όπως είπε το χαρτοφυλάκιο της Ελλάδας χειρίζεται σημαντικά έργα και πόρους της τάξης των 26 δισ. ευρώ. Πρόσθεσε επίσης ότι το χαρτοφυλάκιο της χώρας διευρύνεται με την ένταξη σε αυτό του τουρισμού. 

Μιλώντας για το μεταναστευτικό και την αλλαγή στάσης της Γερμανίας, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι οι μετανάστες στην Ελλάδα είναι λίγο πάνω από 20.000 σε σύγκριση με τους 90.000 που ήταν πριν από πέντε χρόνια. «Η Ελλάδα δεν θα κάνει δικό της πρόβλημα το πρόβλημα μιας άλλης χώρας» σημείωσε και είπε ότι οι αριθμοί που γράφονται απέχουν από τους πραγματικούς. Τόνισε επίσης, ότι κάποιοι στην Ελλάδα προσπαθούν να αναβαθμίσουν ένα θέμα που δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα για τους πολίτες. «Κάποιοι προσπαθούν να προκαλέσουν ανησυχία στους πολίτες για να εξυπηρετήσουν τη δική τους ατζέντα» είπε. Διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν πρόκειται να επιστραφούν στην Ελλάδα μετανάστες που θα φύγουν από τη Γερμανία. «Όσα γράφονται για δεκάδες χιλιάδες που θα γυρίσουν στην Ελλάδα δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» τόνισε.

Απαντώντας σε ερώτηση για την παρ' ολίγον σιδηροδρομική τραγωδία, ο Παύλος Μαρινάκης ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταΐκούρας θα ενημερώσει τα κόμματα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής στις 24 Σεπτεμβρίου.