Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να στρέψει την προσοχή της στη στεγαστική κρίση επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1. 

Όπως επισήμανε, μετά την αποκλιμάκωση των τιμών στα σούπερ μάρκετ η κυβέρνηση θα δει κατά προτεραιότητα το ζήτημα της στέγασης. «Για μένα αυτό στο οποίο πρέπει να πέσουμε πάνω πολύ περισσότερο είναι το στεγαστικό. Είχαμε μια συνέντευξη Τύπου, πριν από λίγες μέρες, κάνουμε κάθε μέρα εξειδικεύσεις των μέτρων του πρωθυπουργού. Είναι η κρίση την οποία θα δει κατά προτεραιότητα, σε συνέχεια των προηγούμενων μέτρων, η κυβέρνησή μας. Είναι πάρα πολλά τα προγράμματα. 30.000 άνθρωποι θα βρουν σπίτι με το πρόγραμμα "Σπίτι μου 2", σε συνέχεια του προγράμματος "Σπίτι μου 1", προγράμματα ανακαίνισης των σπιτιών, κοινωνικές κατοικίες, αντιπαροχή. Καλώ τον κόσμο να τα δει, θα συζητήσουμε για όλα αυτά, θα τα αναλύσουμε περισσότερο. Κίνητρα να μετατραπούν σπίτια, από βραχυχρόνια σε μακροχρόνια μίσθωση, φοροαπαλλαγές. Συνολικά 12 φοροαπαλλαγές ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, σε συνέχεια των προηγούμενων μειώσεων φόρων και βέβαια κίνητρο για να ανοίξει ένα κλειστό σπίτι και με τα προγράμματα ανακαίνισης και με τις φοροαπαλλαγές» είπε ο Παύλος Μαρινάκης. 

Ο Παύλος Μαρινάκης μίλησε και για τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση ώστε να αντιμετωπίσει την εισαγόμενη ακρίβεια και να στηρίξει τους πολίτες: «Φαντάζομαι θα συμφωνήσετε ότι η αισχροκέρδεια δεν γεννήθηκε στην Ελλάδα, με την παγκόσμια πληθωριστική κρίση κυρίως της Ευρώπης, λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Γεννήθηκε, όμως, για πρώτη φορά ένας μηχανισμός, ένας μηχανισμός αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων. Δεκάδες έλεγχοι καθημερινά, εκατοντάδες πρόστιμα και πολλά εκατομμύρια τα οποία εισπράττει το κράτος. Και, ναι, αυτή η πολιτική μαζί με τις στοχευμένες παρεμβάσεις της κυβέρνησης αρχίζει και αποδίδει, γιατί για τέσσερις συνεχόμενους μήνες έχουμε αποκλιμάκωση τιμών στα σούπερ μάρκετ. Το ΙΕΛΚΑ το λέει και όχι η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία. Για το ρεύμα, πόσα χρόνια ακούγαμε ότι κυρίως οι κυβερνήσεις της αριστεράς και της κεντροαριστεράς θα φορολογήσουν τον μεγάλο πλούτο, θα πάρουν τα λεφτά, από τις, για παράδειγμα, εταιρείες ενέργειας και θα τα δώσουν σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη; Για παραπάνω από δύο χρόνια η ελληνική κυβέρνηση έχει δώσει τα περισσότερα χρήματα για το ρεύμα στους πολίτες, καταφέρνοντας να μη δουν τις αυξήσεις τις οποίες θα έβλεπαν υπό κανονικές συνθήκες. Μιλάμε για 10 δισ. τα οποία υπό περιπτώσεις μπορεί να πει κανείς είναι και παραπάνω λόγω των έκτακτων στηρίξεων και πλέον πρωταγωνιστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ούτως ώστε να μη χρειάζεται κάθε φορά να επεμβαίνουμε, αλλά να δει διαφορετικά η Ευρώπη αυτό το ζήτημα» σημείωσε.