Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να συνεχίσει τη φύλαξη των συνόρων και να απαιτεί τη δίκαιη κατανομή των βαρών που προκαλεί το μεταναστευτικό επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξη στον ΑΝΤ1. 

«Η Ελλάδα είναι μία χώρα η οποία είναι το σύνορο της Ευρώπης. Τρία πράγματα θα σας πω πολύ γρήγορα. Έχει μειώσει 85% τις ροές. Από εκεί που έκρινε μία αίτηση ασύλου σε δύο-τρία χρόνια, την κρίνει σε δύο-τρεις μήνες. Και οι προτάσεις της Ελλάδας, υιοθετήθηκαν στο Σύμφωνο για το άσυλο και τη μετανάστευση, το οποίο είναι υποχρέωση της Ευρώπης και σε καμία περίπτωση - θέλω να ακουστεί δυνατά - δεν πρόκειται η Ελλάδα να είναι "ο σάκος του μποξ" ή να είναι η χώρα η οποία, επειδή ακολουθήθηκε, θεωρώ, μία λάθος πολίτική από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα λύσει αυτή για τους άλλους το πρόβλημα. Δεν πρόκειται εμείς να γυρίσουμε αντίστροφα την εικόνα. Θα συνεχίσουμε να φυλάμε τα σύνορά μας και να απαιτούμε να κατανέμονται δίκαια τα βάρη». 

O κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι το μεταναστευτικό δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα όσο είναι σε άλλες χώρες. «Βάλτε δίπλα δύο εικόνες, έχει μεγάλη αξία. Σε όποια χώρα της Ευρώπης και να πας, και ειδικά σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης, βλέπεις ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα, πέραν της ακρίβειας, είναι το μεταναστευτικό. Βλέπετε τι γίνεται στη Γερμανία, στην Αυστρία, πήγε πρόσφατα και ο πρωθυπουργός. Έχουμε καταφέρει σαν χώρα να το έχουμε ρίξει πολύ χαμηλά. Εννοείται πως θέλει καθημερινή, σωστή διαχείριση» σημείωσε.