Ο νόμος για τους «αιώνιους φοιτητές» θα εφαρμοστεί, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, με αφορμή την απόφαση του ΕΚΠΑ να προτείνει στο Υπουργείο Παιδείας επανεξέταση του θέματος και ειδικές ρυθμίσεις, που θα τεθούν υπό εξέταση, καθώς δεν αφορούν φοιτητές που έχουν εγκαταλείψει το πανεπιστήμιο, αλλά κατά περίπτωση, προσπαθούν να τις ολοκληρώσουν. Για την δε αντιπολίτευση, σχολίασε, πως έχει μείνει στο μαύρο παρελθόν,ενώ η Ελλάδα προχωρά με επενδύσεις και σχολεία.
Σε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταδίκασε απερίφραστα τον βανδαλισμό του γραφείου της προέδρου του Τμήματος Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ, κάνοντας λόγο για «εγκληματικές ενέργειες» που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Ελληνικής Αστυνομίας:
«Τι έγινε το ΄19; Το ΄19 έγινε το απλό και αυτονόητο, καταργήθηκε το άσυλο ανομίας. Το άσυλο διακίνησης ιδεών κανείς δεν αμφισβητεί ότι είναι κεκτημένο, δηλαδή να βγεις και να πεις ό,τι θες. Εδώ δεν μιλάμε για το δικαίωμα να πεις, εδώ μιλάμε για εγκληματικές ενέργειες» και επεσήμανε πως μόνο το ΄24 εκκενώθηκαν 18 καταλήψεις εντός πανεπιστημίων «κάθε σύλληψη και χωριστή δικογραφία, άλλη ποινική απαξία έχει το να πετάξεις ένα χαρτί, άλλη ποινική απαξία έχει το να κάνεις κάτι άλλο, που μπορεί να φθάνει μέχρι και το κακούργημα».
«Το Υπουργείο Παιδείας θα προχωρήσει σε μια σειρά από κινήσεις, όπου θα εφαρμόσουν το νόμο ο οποίος έχει ψηφιστεί, με απόλυτη αποτελεσματικότητα και υπάρχει και μια συζήτηση για κάποιες πολύ λίγες περιπτώσεις, πολύ μικρή μειοψηφία δηλαδή, επί του συνόλου των «λιμναζόντων» φοιτητών, που έχει ας πούμε κάποια πάρα πολύ λίγα μαθήματα και αυτό είναι προς συζήτηση στο δημόσιο διάλογο» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καθώς όπως είπε πρόκειται για ζήτημα αξιοπιστίας και της κυβέρνησης, αλλά και των πανεπιστημίων.
Επενδύσεις και σχολεία η κυβέρνηση, μαύρο παρελθόν η αντιπολιτευση
Τη στιγμή που η Chevron ανακοινώνει επενδύσεις στην Ελλάδα και ο πρωθυπουργός μαζί με τον υπουργό Παιδείας ανακοινώνουν την ίδρυση πρότυπων σχολείων για 6.000 μαθητές, «δύο κινήσεις με όρους παρόντος και μέλλοντος, την ίδια στιγμή, η αντιπολίτευση κάθεται και συζητάει αν θα μπορεί να συνομιλήσει με τους υπουργούς της Κυβέρνησης Τσίπρα ή ακόμα-ακόμα, όχι ο κ. Ανδρουλάκης, αλλά έτεροι συνυποψήφιοί του, με ανθρώπους οι οποίοι εκπροσωπούσαν ακόμα και τη δραχμή, όπως ο κ. Βαρουφάκης, δηλαδή, με το πιο μαύρο παρελθόν» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Απλά το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης, σε αυτό ακριβώς τον ραδιοφωνικό σταθμό, στην αμέσως επόμενη χρονικά εκπομπή από εσάς, είπε στον κ. Τσίμα ότι αν δεν είναι αυτοδύναμος, θα συγκυβερνήσει με τα υπόλοιπα κόμματα» τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης, σχετικά με τις συνεργασίες του ΠΑΣΟΚ.
«Και επειδή τα υπόλοιπα κόμματα είναι πολύ συγκεκριμένα και είναι προφανές ότι δεν εννοεί τα κόμματα της Άκρας δεξιάς, τα υπόλοιπα κόμματα αυτά οι συνάδελφοί σας την επόμενη μέρα αυτής της συνέντευξης τα απαρίθμησαν. Ρώτησαν, λοιπόν, τον κ. Γερουλάνο αν εννοεί και τον κ. Βαρουφάκη και την κυρία Κωνσταντοπούλου και είπε «τους εννοώ όλους»» εξήγησε.
Δεν πατάς το κουμπί και εξαφανίζεις την εγκληματικότητα
«Δεν υπάρχει καμία κυβέρνηση στον κόσμο που πατάει ένα κουμπί και εξαφανίζει την εγκληματικότητα, υπάρχει όμως κυβέρνηση, όπως η Κυβέρνηση Μητσοτάκη που έχει βούληση, κάνει πράξεις» είπε ο κ.Μαρινάκης και αναφέρθηκε στην εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων από την ΕΛ.ΑΣ. το τελευταίο διάστημα και τον αγώνα για τον έλεγχο των τροχαίων ατυχημάτων, με αυστηροποίηση και εκτέλεση των ποινών: «Γιατί υπάρχει και η εικονική φυλάκιση που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια, όπου έπαιρνε κάποιος μια ποινή και την επόμενη ημέρα ήταν έξω. Το δεύτερο έχει να κάνει με τους ελέγχους, οι οποίοι έχουν πολλαπλασιαστεί. Μόνο 121.542 είναι οι επίσημοι έλεγχοι που έχουν καταγραφεί από την Τροχαία με 29.992 παραβάσεις. Βλέπουμε πολύ περισσότερη παρουσία Αστυνομίας, Τροχαίας στον δρόμο», είπε.
Για τις τιμές στο ρεύμα: Δώσαμε πάνω από 10 δις επιδοτήσεις
«Σε δύο χρόνια δώσαμε πάνω από δέκα δισεκατομμύρια ευρώ, ούτως ώστε τα νοικοκυριά να μην πληρώσουν υπέρογκες αυξήσεις, λόγω των ειδικών συνθηκών της πληθωριστικής κρίσης και στο ρεύμα. Η Ελλάδα, μάλιστα, ήταν η χώρα που έδωσε τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη στην Ευρώπη για τη στήριξη των νοικοκυριών και επιχειρήσεων» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ σε ερώτηση για τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης του δυστυχήματος των Τεμπών, απάντησε πως η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της κύριας ανάκρισης, ενώ επεσήμανε πως όλοι οφείλουν να λάβουν υπόψιν τα αιτήματα που τίθενται από την πλευρά των οικογενειών.
Τέμπη: Να αφήσουμετη Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της - σεβασμός στους συγγενείς
Ωστόσο ξεκαθάρισε πως οι δίκες πρέπει να γίνονται στις δικαστικές αίθουσες: «να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη ήσυχη να κάνει τη δουλειά της. Και, επειδή, ό,τι πιο τραγικό μπορεί να συμβεί ένα τραγικό δυστύχημα, που έχασαν τη ζωή τους τόσα νέα παιδιά, το επόμενο τραγικό που συμβαίνει είναι ότι κάποιοι προσπαθούν να κάνουν πολιτικές καριέρες στο όνομα νεκρών και στις πλάτες συγγενών θυμάτων. Τους ξεχωρίζω τους συγγενείς των θυμάτων, μπορούν να κάνουν και να λένε ό,τι θέλουν γιατί αυτό το οποίο έχουν ζήσει αυτοί οι άνθρωποι, αν δεν το έχεις ζήσει, δεν μπορείς να το καταλάβεις. Τελεία σ' αυτό. Απόλυτος σεβασμός στους συγγενείς και έχουν το δικαίωμα και να διεκδικήσουν ό, τι θέλουν και να ζητήσουν ό, τι θέλουν, αλλά κάποιοι κάνουν καριέρες στο όνομα νεκρών. Αυτό είναι μια πραγματικότητα. Δεν τους βλέπουμε πρώτη φορά», είπε.
Ενώ για την κίνηση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, να ανοίξει με κλειδαρά κλιεστό φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ, για να μην περιμένουν οι ασθενείς τα φαρμακά τους, σχολίασε: «τιμά τον Υπουργό το γεγονός ότι έδειξε για άλλη μια φορά ένα ανθρώπινο πρόσωπο και έστω και προσωρινά έλυσε μια κατάσταση και αυτό δείχνει και το ήθος του ανδρός. Είναι σημαντικό, δεν το υποτιμώ, αλλά δουλειά μας είναι αυτή η κατάσταση να διορθωθεί εν συνόλω ή τέλος πάντων όσο παραπάνω μπορούμε. Νομίζω ότι οι λύσεις που προτείνει ο κ. Γεωργιάδης, ο Υπουργός Υγείας, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση όλες - εξ ιδίας πείρας - γιατί από ένα σημείο και μετά χρειάζεται αυτό το πράγμα να πάει και στα φαρμακεία».