Ο Νίκος Ανδρουλάκης εκλέχθηκε εκ νέου πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Είναι ο νικητής των εσωκομματικών εκλογών, επιβεβαιώνοντας όλους όσοι υποστήριξαν και υποστηρίζουν πως δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στο κόμμα που στοχεύει στο να αποτελέσει την αξιωματική αντιπολίτευση και εν συνεχεία να διεκδικήσει εξουσία. Μόνο που ο… κερδισμένος είναι άλλος.

Αυτή η εσωκομματική διαδικασία στην οποία κυριάρχησαν οι μηχανισμοί, όπως άλλωστε έγινε και το 2021, είχε έναν κερδισμένο: τον Παύλο Γερουλάνο. Μπορεί ο Χάρης Δούκας να είναι αυτός που πήγε στον δεύτερο γύρο όπου μονομάχησε με τον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά ο Παύλος Γερουλάνος ανέπτυξε μια δυναμική τέτοια που τον αναδεικνύει στον έτερο πόλο εντός του ΠΑΣΟΚ.

Η στάση του, ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε την προεκλογική διαδικασία, ακόμη και την ήττα του στο νήμα στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, τον έχει φέρει στο προσκήνιο. Πολύ περισσότερο διότι είναι εν ενεργεία βουλευτής και άρα μπορεί να έχει παρεμβατικό ρόλο και λόγο ακόμη και στην τακτική του κόμματος.

Απέφυγε να πάρει θέση ορθά σκεπτόμενος. Εξέφρασε δε την άποψη που είναι και η σωστή, δηλαδή ότι οι ψηφοφόροι δεν άγονται και φέρονται από πρόσωπα που έχουν ψηφίσει. Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη την αποδοχή που έτυχε και από πρόσωπα που στήριξαν στον δεύτερο γύρο τον Χάρη Δούκα κόντρα στην επανεκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη, εκτιμάται πως θα είναι ο πόλος που θα συγκεντρώσει αρκετά στελέχη.