Εντός της εβδομάδας αναμένεται να καταθέσει το ΠΑΣΟΚ προς την Ολομέλεια της Βουλής την πρότασή του για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τα Τέμπη, όπως ανέφερε στον Αθήνα 9,84, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Κώστας Τσουκαλάς.
Μάλιστα, όπως προανήγγειλε, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, θα είναι να κατηγορηθεί σε βαθμό κακουργήματος.
Ερωτηθείς εάν έχει επιδιώξει να έρθει σε συνεννόηση με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο κ. Τσουκαλάς, υπενθύμισε ότι ο αριθμός των 30 βουλευτών που διαθέτει η παράταξή του, της επιτρέπει να κινηθεί αυτόνομα, δίχως να έχει ανάγκη από συνεργασίες.
«Πρόκειται για μια νομική, δικαστική διαδικασία και όχι πολιτική ώστε να ενδείκνυται για συμμαχίες και περαιτέρω ωσμώσεις. Εμείς, θα καταθέσουμε τη δική μας πρόταση και όποιος επιθυμεί και συμφωνεί, μπορεί να τη στηρίξει», υπογράμμισε. Και πρόσθεσε: «Στην περίπτωση του Τριαντόπουλου κάναμε ακριβώς ότι θα κάνουμε και τώρα».
Για το στεγαστικό πρόβλημα
«Το Λεκανοπέδιο Αττικής έχει άμεση ανάγκη από 5.000 νέα σπίτια. Πρέπει να δοθούν κίνητρα για ανακαινίσεις. Κανονικά, χρειαζόμαστε 212.000 νέα σπίτια προκειμένου να λυθεί το στεγαστικό ζήτημα. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλά funds αγοράζουν μαζικά εκτάσεις. Oι δικές μας προτάσεις είναι συγκεκριμένες: ενισχύεις τη δυνατότητα του μισθωτή, δίνεις κίνητρα στον εκμισθωτή και παράλληλα αυξάνεις το απόθεμα των ακινήτων. Αν μεριμνήσεις για όλα αυτά, μπορεί να διαφανεί αρχικά μια αποκλιμάκωση στο στεγαστικό ζήτημα» είπε.
Υποτυπώδης ανάπτυξη
«Η Ελλάδα εμφανίζει υποτυπώδη ανάπτυξη, μετά από 15 χρόνια κρίσης. Υπήρξε τεράστια εισροή πόρων, όμως, δεν δόθηκαν τα χρήματα εκεί που μπορούσαν να υπεραποδόσουν» σημείωσε ο Κώστας Τσουκαλάς.
Οι στόχοι του ΠΑΣΟΚ
«Το ΠΑΣΟΚ διαθέτει σειρά προτάσεων. Θέλουμε να εκπροσωπήσουμε γνήσια την κοινωνική συμμαχία του κόσμου της εργασίας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των αγροτών και κυρίως της νεολαίας που σήμερα είναι όμηρος φραγμών κοινωνικής κινητικότητας. Εμείς, θέτουμε πολύ καθαρά στο δημόσιο διάλογο το ζήτημα της αναδιανομής. Ενώ η χώρα παρουσιάζει ρυθμούς ανάπτυξης, ο όποιος παραγόμενος πλούτος , διανέμεται πολύ άνισα σε βάρος των πολλών και υπέρ των λίγων».