Διαψεύδει το ΠΑΣΟΚ τον Νίκο Παππά ότι υπήρξε προσυνεννόηση για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή, κάνοντας λόγο για «φαντασιώσεις».

Είχε προηγηθεί η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο Action24 ότι υπήρχαν συζητήσεις, χωρίς να βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης, πριν το δημοσίευμα του «Βήματος» που έκανε λόγο για μονταζιέρα στα Τέμπη. Δήλωση που σχολίασε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, σημειώνοντας ότι «πρέπει να λυθεί το κίνητρο της κατάθεσης της πρότασης δυσπιστίας».

Σε κάθε περίτπωση, οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν την κυβερνητική θέση περί προσπάθειας της αντιπολίτευσης για τυμβωρυχία πάνω στην τραγωδία των Τεμπών, προσπάθεια που αναμένεται να στραφεί ενταντίον των εμπνευστών της.

Αναλυτικά στο σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ αναφέρεται:

«Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ανακοίνωσε την πρωτοβουλία του για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας το μεσημέρι της Κυριακής 24 Μαρτίου με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον κ. Φάμελλο, τον κ. Κουτσούμπα, τον κ. Χαρίτση και την κα Κωνσταντοπούλου έγιναν κατά σειρά κοινοβουλευτικής δύναμης την Τρίτη 26 Μαρτίου από τις 10 το πρωί και μετά.

Οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων που δέχτηκαν να συνυπογράψουν, έλαβαν το κείμενο της πρότασης στις 11 το πρωί.

Όλα τα υπόλοιπα είναι φαντασιώσεις».