«Τα κόμματα της αντιπολίτευσης χρησιμοποίησαν το δημοσίευμα του "Βήματος" και τον πόνο των γονέων για πολιτικούς λόγους και ως προκάλυμμα καπνού», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο ACTION24 για την πρόταση δυσπιστίας για την τραγωδία των Τεμπών. Ο ίδιος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Νίκου Παππά περί προσυνεννόησης, κάτι που επιχείρησε στην πορεία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να ανασκευάσει, είπε ότι εξέθεσε τα κόμματα ανεπανόρθωτα. Επιπλέον δείχνει και στον ελληνικό λαό ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι ένα πράγμα και ο Μητσοτάκης είναι απέναντι σε όλους αυτούς. «Δηλαδή, Ανδρουλάκης, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Κασσελάκης είναι ένα πράγμα πια», εξήγησε.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για «πολύ σημαντική αποκάλυψη», εξηγώντας πως «η  σημασία της αποδεικνύεται από τη σφοδρότητα της ανακοίνωσης του ΠΑΣΟΚ και της ανακοίνωσης της Νέας Αριστεράς. To ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά εξεμάνησαν γιατί η αποκάλυψη Παππά αποδεικνύει πως το κίνητρο είναι η ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όχι τα Τέμπη καθαυτά. Η αντιπολίτευση ήθελε και θέλει να ρίξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη, και όχι να διερευνήσει διεξοδικά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Ο κ. Νίκος Παππάς βλάπτει με αυτό που είπε την αντιπολίτευση. Γιατί αποδείχθηκε ότι χρησιμοποιήθηκε ο πόνος των θυμάτων για μικροκομματικούς λόγους. Ανδρουλάκης, Κασσελάκης και Κωνσταντοπούλου είναι ένα απέναντι στον Μητσοτάκη. Αυτό είναι το δίλημμα των ευρωεκλογών. Όλοι τους απέναντι στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη».

Καυστικός ήταν ο υπουργός για το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη, λέγοντας πως «ενώ είναι λαμπερός, από πολιτική δεν καταλαβαίνει και πολλά πράγματα». Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «παρότρυνε τους βουλευτές του να συμμετέχουν στην πρόταση δυσπιστίας, αλλά ο ίδιος την χαρακτήρισε κοκορομαχία. Ζούμε την εποχή της κασσελακείου λογικής!».

Ο μεγάλος χαμένος

Ο υπουργός έκρινε επίσης πως ο μεγάλος χαμένος από την πρόταση δυσπιστίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως ο Στέφανος Κασσελάκης αναγνώρισε ντε φάκτο ως αρχηγό τον Νίκο Ανδρουλάκη. «Είναι κορυφαίο πολιτικό σφάλμα του κ. Κασσελάκη», σημείωσε. «Ο ΣΥΡΙΖΑ σύρθηκε πίσω από το ΠΑΣΟΚ και έδωσε ρόλο στη Ζωή Κωνσταντοπούλου», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά δε με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, σημείωσε ότι «είναι ό,τι πιο χυδαίο έχω δει στη ζωή μου». «Κατέθεσε στη Βουλή τα προσωπικά αντικείμενα των νεκρών. Έκανε ό,τι πιο χυδαίο στη Βουλή. Ποιος την έχει χρίσει σε ρόλο εθνικού εισαγγελέα; Από πού αντλεί αυτό το θράσος;», σημείωσε.

Τέλος, σχολιάζοντας τη δήλωση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιου ευρωβουλευτή Νίκου Φαραντούρη, ότι θα ήταν «ευχής έργον η Ευρωπαία εισαγγελέας να ρίξει την κυβέρνηση», ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι είναι φρικώδης, αντιδημοκρατική και αντιευρωπαϊκή. «Η δήλωση Φαραντούρη είναι μια δήλωση φρικώδης, μια δήλωση απελπισίας, αφού οι Συριζαίοι ομολογούν την αδυναμία τους να ρίξουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Είναι επίσης μια δήλωση αντιδημοκρατική, γιατί δεν σέβεται την εσωτερική, συνταγματική και έννομη τάξη μας. Είναι ακόμη αντιευρωπαική, γιατί δείχνει ανεπαρκή γνώση του δικαίου της Ε.Ε. Και ο κ. Φαραντούρης είναι καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου!», εξήγησε.

Αναφορικά τέλος με τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το γεγονός ότι οι βουλευτέ ςτης ΝΔ χειροκρότησαν χθες τον Κώστα Καραμανλή, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι αυτό συνέβη επειδή «έγινε αντιληπτό το μέγεθος της συκοφαντίας και της λάσπης που έχει δεχθεί. Ο Κ. Καραμανλής παραιτήθηκε μια ώρα μετά το δυστύχημα. Ο λαός των Σερρών καταψήφισε τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Και μετά οι του ΣΥΡΙΖΑ έβρισαν τον λαό των Σερρών. Έκανε μια πολύ ανθρώπινη ομιλία και κέρδισε ουσία και εντυπώσεις».