Πάσχα στο σπίτι και Ανάσταση στις 21.00

by news

Πάσχα στο σπίτι και όχι στο χωριό φαίνεται ότι θα κάνουμε και φέτος, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν την υλοποίηση των αισιόδοξων σεναρίων των τελευταίων ημερών που έκαναν λόγο για άρση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων.

Στην κυβέρνηση καταλήγουν να μην πάρουν τέτοιο ρίσκο ενόψει του παράλληλου ανοίγματος των σχολείων και της εστίασης, αλλά και του ανοίγματος του τουρισμού λίγες μέρες αργότερα, στις 14 Μαΐου, όπως είναι προγραμματισμένο. Άλλωστε, όπως έχουν διαμηνύσει στελέχη της, δεν θα πρέπει να υπάρχουν πισωγυρίσματα στις αποφάσεις που λαμβάνονται.

Την ίδια ώρα, πολλά είναι τα μηνύματα που φθάνουν στο Μαξίμου για τους φόβους της επαρχίας από μια μαζική έλευση εκδρομέων, καθώς πιθανόν να επιβαρύνει το σύστημα υγείας που δεν έχει τις αντοχές της Αθήνας.

Στο μεταξύ, Ανάσταση νωρίτερα, στις 9 το βράδυ, θα γίνει φέτος. «Βρήκαμε μια λύση να κάνουμε έναν συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, κατά τη συνάντηση που είχε χθες με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν και με δεδομένο ότι το Πάσχα είναι  μεγαλύτερη γιορτή της χριστιανοσύνης, προβλέπεται Πάσχα με ανοιχτές Εκκλησίες, υποχρεωτικά self test για ιερείς, ιεροψάλτες και νεωκόρους, Ανάσταση νωρίτερα, μεταξύ 9 και 10 το βράδυ, και περιφορά του Επιταφίου γύρω από το ναό.

Για τον τρόπο εορτασμού του Πάσχα, συνεδριάζει σήμερα και αύριο συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα