Παρουσιάζεται στην ΕΣΗΕΑ το βιβλίο «Οι γυναίκες μιλούν»

120

Σήμερα το απόγευμα στις 7.30 θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «Οι γυναίκες μιλούν» της Εύας Νικολαΐδου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Καπόν».

Γυναίκες που έζησαν δίπλα στους τέσσερις βραβευμένους μας ποιητές, -η Ιουλίτα Ηλιοπούλου, σύντροφος του Οδυσσέα Ελύτη, η Φαλίτσα και η Έρη Ρίτσου, σύζυγος και κόρη αντίστοιχα του Γιάννη Ρίτσου, η Άννα Λόντου, κόρη της Μαρώς Σεφέρη και θετή κόρη του ποιητή και η Ευγενία Βάρναλη, κόρη του Κώστα Βάρναλη-, ξεναγούν τους αναγνώστες, μέσα από τη δική τους ματιά αλλά κι ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό, στις άγνωστες πτυχές του ιδιωτικού τους βίου.

Μέσα από τις συνεντεύξεις τους, που παραχώρησαν στη συγγραφέα Νικολαΐδου από το 1983 και έως το 2017, δεν αποκαλύπτουν μόνο την ανθρώπινη διάσταση των ίδιων των ποιητών, αλλά αναδεικνύεται εξίσου και η δική τους προσωπικότητα.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Παντελής Μπουκάλας (δημοσιογράφος, ποιητής, συγγραφέας), Αγγελική Κώττη (δημοσιογράφος, συγγραφέας), Εύα Νικολαϊδου (δημοσιογράφος, συγγραφέας).

Χαιρετισμό θα απευθύνει η Μαρία Αντωνιάδου, πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και του ΔΣ του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr