Ταραχές μεταξύ αγροτών και αστυνομικών δυνάμεων προκλήθηκαν στην αγροτική έκθεση που πραγματοποιείται στο Παρίσι, με αφορμήτην επίσκεψη του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στην έκθεση.

Συμπλοκές σημειώθηκαν ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και διαδηλωτές απο τρία αγροτικά συνδικάτα την ώρα, μάλιστα, που ο Μακρόν ήταν σε συνομιλίες με εκπροσώπους των αγροτικών συνδικάτων, σε άλλο χώρο κοντά στον εκθεσιακό χώρο.

Οι αγρότες αντέδρασαν και προχώρησαν σε διαμαρτυρία όταν ο Γάλλος πρόεδρος έκανε γνωστό ότι θα προχωρούσε σε μία μεγάλη δημόσια συζήτηση, στο πλαίσιο της Αγροτικής Έκθεσης (Salon de l'agriculture) του Παρισιού και θα έβλεπε τα συνδικάτα νωρίτερα, εκτός του πλαισίου της δημόσιας συζήτησης. Αν και η δημόσια συζήτηση ακυρώθηκε η οργή των αγροτών δεν καταλάγιασε

Η ένταση κλιμακώθηκε όταν οι αγρότες επιχείρησαν να εισβάλουν στον εκθεσιακό χώρο, ζητώντας την παραίτηση του Μακρόν και χρησιμοποιώντας υβριστικά συνθήματα εναντίον του. 

Σε όλη την Ευρώπη οι αγρότες διαμαρτύρονται για το υψηλό κόστος παραγωγής και τις δυσμενειίς επιτώσεις που επιφέρει στον κλάδο τους η Κοινή Αγροτική Πολιτική.