Παραμυθολίτευση (η) 1. αντιπολίτευση η οποία αντιπολιτεύεται επινοώντας, υιοθετώντας και διαδίδοντας ψέματα προκειμένου να βελτιώσει τη θέση της και να πλήξει την κυβέρνηση «φαινόταν από την αρχή ότι δεν είναι πολύ καλή ιδέα να πιστέψεις την παραμυθολίτευση»
Τώρα που φεύγουν από τη μέση τα ψεκόλια, τώρα που δεν υπάρχουν εξαφανισμένα βαγόνια και ντεπόζιτα με τόνους εύφλεκτων υλικών, αναρωτιέμαι τι θα σκαρφιστούν οι τεμπόλακες που εδώ και τόσο καιρό τρέφονται από το αίμα των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών και από τα δάκρυα των συγγενών τους.
Αυτό για το οποίο όμως είμαι σίγουρος είναι ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ζητήσουν συγγνώμη. Και δεν είναι μόνο επειδή μπορεί και οι ίδιοι να έχουν παραμυθιαστεί και να πιστεύουν ότι η σταυροφορία τους είναι τόσο ιερή που να δικαιολογεί τα παραμύθια, αλλά και επειδή το κοινό στο οποίο απευθύνονται καθόλου δεν ενοχλείται από όσους προσπαθούν να το εξαπατήσουν.
Κι έτσι, ενώ η κοινή γνώμη θα απομακρύνεται, εκείνοι θα επιμένουν στα παλιά ή θα επινοούν καινούργια παραμύθια απευθυνόμενοι στους λιγότερους μεν αλλά και πάλι πολλούς δε που είναι έτοιμοι να πιστέψουν από το ότι ο Ιησούς έγραφε επιστολές μέχρι το ότι η αρχηγός του Μπιμπίλα αγαπάει τη δημοκρατία.
Αναισθησία
Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι κοροϊδεύουν τη γνωστή σεναριογράφο σαπουνόπερας συντρόφισσα Ακρίτα επειδή δήλωσε «είμαι κι εγώ ΑμεΑ». Υπάρχει κανείς που δεν πιστεύει ότι η κυρία Έλενα είναι Άτομο με Αναισθησία;
Πού χρόνος για τέτοιες ανησυχίες;
Χίλια μπράβο στον δήμαρχο της Αθήνας, Χάρη Δούκα, ο οποίος μόλις έναν χρόνο και τρεις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του πήρε τους αρμόδιους αντιδημάρχους και τις κάμερες και περπάτησε στην πρωτεύουσα προκειμένου να μάθει «πόσο προσβάσιμο είναι το κέντρο για άτομα με αναπηρία». Η απάντηση είναι «καθόλου» και την ξέρουμε όλοι, αλλά ο δήμαρχος δεν είναι από δω και έχει κι ένα ΠΑΣΟΚ να ασχοληθεί. Ας είμαστε επιεικείς.
Δεν μας έπεισε
«Δεν χρειάζεται να αναζητούμε την αιτία από τη στιγμή που ο άνθρωπος αυτός δεν είχε δίπλωμα οδήγησης και άρα δεν έπρεπε να οδηγεί», απεφάνθη η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Δημογλίδου, μιλώντας για ένα από τα –καθημερινά, πλέον– ατυχήματα στην παραλιακή. Και πολύ σωστά. Όλοι, άλλωστε, ξέρουμε ότι κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει με όσους οδηγούν σαν τρελοί, εκμεταλλευόμενοι την απουσία αστυνόμευσης, έχοντας όμως δίπλωμα.