Σε μια παραδοχή που θα συζητηθεί προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης, με αφορμή τα όσα τραγικά συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ παράλληλα κράτησε σαφείς αποστάσεις από τον Στέφανο Κασσελάκη. Συγκεκριμένα ο βουλευτής παραδέχθηκε ότι οι πολίτες νιώθουν πλέον αηδιασμένοι με τον ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κόσμος που μας ψήφισε, που μας τίμησε με αυτά που συμβαίνουν στο κόμμα νιώθει αηδία».

Ωστόσο η πραγματική έκπληξη δεν είναι η παραδοχή περί... αηδίας αλλά το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής ανήκε στην πλευρά που υποστηρίζει φανατικά τον Στέφανο Κασσελάκη, τους λεγόμενους «Kasselistas», ωστόσο είναι φανερό ότι πλέον παίρνει αποστάσεις από όλους και από όλα. Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ κατά του νυν προέδρου. Ο Βασίλης Κόκκαλης κάλεσε και τις δύο πλευρές να κάνουν πίσω, τουλάχιστον μέχρι να υπάρξει μια κάποια συμφωνία για το μέλλον του κόμματος και να σταματήσει το πολεμικό κλίμα. Σημείωσε χαρακτηριστικά: «Να κάνουν όλες οι πλευρές που πρωταγωνιστούν ένα βήμα πίσω για να επικρατήσει νηνεμία. (...). Την ύστατη στιγμή να επιδείξουν όλες οι πλευρές ψυχραιμία και να κάνουν ένα βήμα πίσω».

Τέλος στην ίδια συνέντευξη στο Action24, ο προερχόμενος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, βουλευτής έδειξε να συμφωνεί με σχόλιο δημοσιογράφου ότι η γελοιοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι μάλλον αναπόφευκτη. Όπως σημείωσε γεμάτο νόημα για τις κινήσεις την νυν ηγεσίας: «Είναι δύσκολα, πολύ δύσκολα τα πράγματα. Οποίος πει ότι όλα είναι καλά, δεν λέει την πραγματικότητα. Φαίνεται ότι ακόμα και οι πιο φανατικοί υποστηρικτές Κασσελάκη έχουν επιλέξει να κρατήσουν ουδέτερη στάση, βλέποντας τον νυν πρόεδρο να χάνει ολοένα και περισσότερους έδαφος στο κόμμα. Ένας αδύναμος πρόεδρος δίχως υποστηρικτές».