Παπαθανάσης: Δεν κλείνει το λιανικό εμπόριο και η εστίαση

by news

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα αφεθεί κανείς χωρίς τη στήριξη της κυβέρνησης έδωσε, με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 σχετικά με τα νέα μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας που αναμένονται σήμερα, ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης. Υπογράμμισε επίσης ότι «δεν κλείνει το λιανικό εμπόριο και η εστίαση. Τα μέτρα θα είναι τέτοια, ώστε να μειωθεί ο συνωστισμός».

«Πρώτα μπαίνει η δημόσια υγεία», ξεκαθάρισε ο Νίκος Παπαθανάσης για να συμπληρώσει ότι τα νέα μέτρα θα συνοδευτούν και από μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, προκειμένου να μη χαθούν θέσεις εργασίας.

Ο ίδιος επικαλέστηκε στοιχεία της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα έχασε τις λιγότερες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας. «Σημασία έχει να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας», συνέχισε, προκειμένου να βρεθούμε σε ένα σημείο από το οποίο θα μπορέσουμε να επιταχύνουμε για την επανεκκίνηση της οικονομίας. «Ψυχραιμία και θα πάνε όλα καλά», τόνισε.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε, επίσης, πως θα ανοίξει ένας νέος κύκλος ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την 1η Δεκεμβρίου.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο υποχρεωτικής χρήση μάσκας στα καταστήματα εστίασης, ο Νίκος Παπαθανάσης είπε πως οι κανόνες θα είναι συγκεκριμένοι. Σε αυτό το σημείο, σχολιάζοντας σχετική τοποθέτηση του Καθηγητή Τσιόδρα, τόνισε πως είναι ένας λαμπρός επιστήμονας, ο οποίος – μαζί με τους συναδέλφους του στην Επιτροπή – έκαναν την Ελλάδα παράδειγμα προς μίμηση για τη διαχείριση της πανδημίας.

«Δεν θα αφεθεί κανείς χωρίς τη στήριξη της Κυβέρνησης», διαβεβαίωσε ο Νίκος Παπαναθάσης, υπογραμμίζοντας πως «κρατήσαμε δυνάμεις για να φτάσουμε στο τέλος αυτής της κρίσης, σε αντίθεση με την αντιπολίτευση που έλεγε εμπροσθοβαρώς να ρίξουμε όλα τα λεφτά».

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα