Η σημαντική εθνική επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη με το εξοπλιστικό πακέτο - μαμούθ που περιλαμβάνει δωρεάν στρατιωτικό εξοπλισμό από τις ΗΠΑ αλλά και το πράσινο φως για αγορά των υπερσύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών F-35 φαίνεται ότι θορύβησε έντονα τους Τούρκους. Γεγονός το οποίο αποτυπώνεται και στα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας, τα οποία είναι φιλικά προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι Τούρκοι αναλυτές αναγνωρίζουν ότι τα F-16 δεν έχουν καμία απολύτως τύχη απέναντι στα F-35 και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στην τουρκική ηγεσία ότι η Ελλάδα με τα F-35, τα Rafale και τα F-16 V έχει καταλυτική υπεροχή στο Αιγαίο. Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα τουρκικής εκπομπής που περιγράφει ότι τα τουρκικά αεροσκάφη δεν θα έχουν απολύτως καμία τύχη απέναντι στην ελληνική αεροπορία ενώ κατακρίνει την κυβέρνηση Ερντογάν ότι παρουσιάζει ως επιτυχία μία πραγματικά κακή συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Μάλιστα στον αντιπολιτευόμενο τουρκικό τύπο μιλούν για μεγάλη αποτυχία του Ερντογάν να εξασφαλίσει τα F-35, τα οποία παίρνει η Ελλάδα μαζί με ένα μεγάλο πακέτο από τις ΗΠΑ, το οποίο δεν αφορά μόνο τη στρατιωτική υπεροχή αλλά παράλληλα έχει σημαντικές διπλωματικές και γεωπολιτικές προεκτάσεις. 

Ακολουθεί απόσπασμα από την τουρκική εκπομπή, όπως δημοσιεύτηκε από χρήστες στο «Χ»: