Η ενασχόληση με την πολιτική διαδικασία ήταν πάντα ένα κεντρικό ζήτημα αυτοπροσδιορισμού των πολιτών. Από την άλλη, είναι ο δρόμος ο δικός μας. Αυτός που αναγνωρίζει την αξία που κρύβουμε όλοι μέσα μας, ο δρόμος της συνεργασίας και τις συλλογικής μας δημιουργίας.

Η απόφασή να υποβάλλω υποψηφιότητα ως περιφερειακός σύμβουλος στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας (Αττική) έχει ευθεία αντιστοίχιση με τη βασική πεποίθησή μου ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει καθοριστική επίδραση και παίζει αποφασιστικό ρόλο σε μία ευρεία γκάμα θεμάτων, κοινωνικών και πολιτικών. Ο ίδιος, μέσα και από τη δράση μου ως νομικός σύμβουλος στο ιστορικότερο Νοσοκομείο της χώρας, το Ελπίς, ζω και κατανοώ τη σημασία της κοινωνικής μέριμνας, κυρίαρχο στοιχείο στον Κεντρικό Τομέα της Περιφέρειας της Αθήνας, μίας πολύχρωμης γειτονιάς, λαϊκή και αστική, ένα παζλ ανθρώπων ιδιαίτερο και σύνθετο.

Πιστεύω ότι ο Κεντρικός Τομέας είναι η ίδια η ανθρωποκεντρική προσέγγιση των τοπικών κοινωνιών που τον απαρτίζουν. Προσβλέπω σε ένα νέο περιβάλλον, ακόμη πιο σύγχρονο, ακόμη πιο φιλικό για όλες και όλους. Με έμφαση στη χρηματοδότηση των μικρών τοπικών επιχειρήσεων, ώστε να υπάρξει μία πραγματική επανεκκίνηση. Ο ίδιος μπορώ να συμβάλλω ουσιαστικά στην επίτευξη αυτού του στόχου, μέσω των χρηματοδοτήσεων που προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής, ώστε, να δημιουργηθεί η προστιθέμενη αξία σε γειτονιές που προσπαθούν να ξαναβρούν τη χαμένη τους αίγλη.

Εμείς είμαστε αυτοί που διαμορφώνουμε την καθημερινότητα, ζούμε τα προβλήματα και γνωρίζουμε τις λύσεις που αναζητούμε να γίνουν πράξη, είναι το κεντρικό αφήγημα, το οποίο επικαιροποιούμε μέσα από τη συνεχή επαφή με κάθε πολίτη. Η εκλογική διαδικασία είναι η κορυφαία πράξη δημοκρατικής συμμετοχής και πρέπει να δώσουμε όλοι το παρόν στην κάλπη, γιατί αν δεν συμβεί αυτό, τότε δεν θα υπάρξει ευθεία αντιστοίχιση με το λαϊκό αίσθημα. Από την πολιτική ο κόσμος έφυγε, όταν ένιωσε ότι αυτή τον εγκατέλειψε.

Ο Παναγιώτης Ανδρικόπουλος είναι δικηγόρος με ειδίκευση στο Ποινικό Δίκαιο και το Δίκαιο της Υγείας, έχει σπουδάσει Νομικά στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Aix-en-Provence και Paris II και είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Αθηνών με τον συνδυασμό του Νίκου Χαρδαλιά