παλαιοχριστιανός (ο) 1. αυτός που θέλει να ζει αδιαφορώντας για τους νόμους «μπορεί ο νόμος να λέει ότι χρειάζεται δίπλωμα οδήγησης και άδεια κυκλοφορίας για να οδηγείς, αλλά ο Νίκος είναι παλαιοχριστιανός και δεν έχει τίποτα από τα δύο» ΣΥΝ Ελληνας, αριστερός 2. αυτός που ζει με τρόπο που δεν ταιριάζει στις διακηρύξεις του «μπορεί ο Γιώργος να λέει ότι απεχθάνεται την τεχνολογία, αλλά είναι παλαιοχριστιανός κι όλη μέρα σερφάρει στο ίντερνετ» 

Ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένουμε να αναφερόμαστε στον δημοτικό υπάλληλο του Δήμου Ερέτριας, που ζούσε στην καλύβα και το λαγούμι του, με τον όρο «παλαιοχριστιανός». Εξ όσων διάβασα (τώρα που έμαθα την ύπαρξή τους) οι παλαιοχριστιανοί είναι άνθρωποι που έχουν φάει τόσο γερή πετριά ώστε να αρνούνται την εξέλιξη και την τεχνολογία, άρνηση η οποία πουθενά δεν διαπιστώνεται στον συμπολίτη ο οποίος, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, μέχρι και ηλιακά πάνελ είχε τοποθετήσει για να έχει επάρκεια ρεύματος στο λαγούμι του. Αν μάλιστα συνδυάσουμε τη συγκεκριμένη πληροφορία με το γεγονός ότι ο συμπολίτης εισέπραττε τον μισθό του από τον Δήμο Ερέτριας για πολλά χρόνια, χωρίς ποτέ να έχει πατήσει το πόδι του στη δουλειά, καταλήγουμε στο ασφαλές συμπέρασμα ότι ο φερόμενος ως «παλαιοχριστιανός» είναι στην πραγματικότητα ένας κλασικός νεοέλληνας. 

Απρέπεια 

Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνουν αυτήν τη στιγμή οι σύντροφοι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι να διώξουν τον Στέφανο με τα δύο νούμερα μικρότερα ρούχα. Με οποιονδήποτε άλλον στη θέση του προέδρου και τα ποσοστά του κόμματος θα πέσουν ακόμα πιο χαμηλά και θα γελάμε λιγότερο. Χωρίς τον ηγέτη της Τζάκρη κανείς δεν κερδίζει. 

Επεσε από τα σύννεφα ο υπουργός 

Ακουσα τον υπουργό προστασίας κάποιου πράγματος, που μάλλον δεν είναι ο πολίτης, να δηλώνει «έκπληκτος από το γεγονός ότι υπάρχει τόσο μεγάλη παραβατικότητα» (πρόκειται για μια πιο κυριλέ εκδοχή της γνωστής σε όλους φράσης «Σικάγο γίναμε») και καταλήγω στο συμπέρασμα ότι τα δύο τελευταία χρόνια, ο συγκεκριμένος δεν ήταν μόνο εκτός κυβέρνησης, αλλά ήταν και εκτός χώρας. 

Στιχάκια 

«Δεν υπάρχουν όρια στη σάτιρα», απεφάνθη ο βουλευτής Μπιμπίλας υπερασπιζόμενος τον ασυμβίβαστο καλλιτέχνη Βλάχο και παρότι πλέον νιώθω ότι έχω το ελεύθερο από τον ίδιο, δυστυχώς ντρέπομαι να εκθέσω τα στιχάκια που μου έρχονται στο μυαλό συνδυάζοντας τις λέξεις Μπιμπίλα, πιπίλα, σκαμπίλα, αρβύλα, σαπίλα. Οπότε το αφήνω σε σας.