Αν συμβεί και αυτό, νομίζω ότι θα επιβεβαιωθούν όσοι υποστηρίζουν ότι σε αυτές τις ευρωεκλογές θα δούμε απίστευτα πράγματα. Κάθεστε αναπαυτικά; Εχουμε και λέμε λοιπόν: Ο γνωστός παλαιοχριστιανός Μανώλης, που ζούσε σε λαγούμια και ανάγκαζε τα παιδιά του να μην πηγαίνουν στο σχολείο, αποκάλυψε ότι είναι πολύ πιθανό να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική! 

Δεν πρόκειται περί πλάκας, το είπε σοβαρά και το πιστεύει. Και γιατί να μη το πιστεύει, αφού υπάρχουν πρόεδροι κομμάτων, που επειδή δεν βρίσκουν υποψήφιους, κάνουν προτάσεις σε όποιον έχει απασχολήσει, ακόμα και αρνητικά, την επικαιρότητα. 

Οπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Μανώλης, στην κάμερα της εκπομπής «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1, γίνεται συζήτηση για τη δημιουργία μειονοτικού κόμματος με αναφορά στους παλαιοημερολογίτες, το οποίο μάλιστα -όπως υποστήριξε ο ίδιος- θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών. Εκείνο που δεν ξέρουν ακόμα είναι αν το κόμμα θα πρέπει να έχει απευθείας αναφορά στο Πατριαρχείο της Μόσχας, καθώς -πάντα σύμφωνα με τον Μανώλη- στην Ελλάδα «τα πιστεύω μας δεν γίνονται σεβαστά». 

Σε ότι αφορά ζητήματα σχετικά με τον τρόπο ζωής που έχει επιλέξει, είπε το βασικό «δεν είναι αν θα πληρωνόμαστε, αλλά αν θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε τον τρόπο ζωής μας», ενώ για τον γιο του και αν έχει επικοινωνήσει μαζί του, απάντησε ότι όταν έχεις εκπαιδεύσει τα νέα παιδιά με τις σωστές αρχές, δεν έχεις άγχος και εξέφρασε την επιθυμία «εσείς, ο κόσμος, να μάθετε για τον εναλλακτικό τρόπο ζωής»! 

Τα αναφέρω και τα σχολιάζω όλα αυτά για να επισημάνω ότι και μόνο το γεγονός ότι υπάρχουν κόμματα τα οποία αναζητούν και προτείνουν υποψηφίους ευρωβουλευτές με αυτά τα χαρακτηριστικά, κάνει την… επιστήμη να σηκώνει ψηλά τα χέρια και δείχνει ότι η πολιτική, απαξιωμένη σχεδόν από τους πάντες, κάνει ό,τι μπορεί για να αφήσει το χειρότερο αποτύπωμα στην κοινωνία και τους πολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικών και ιδεολογικών αποχρώσεων. 

Είναι πλέον προφανές ότι η εποχή που οι πολιτικοί αρχηγοί και τα κόμματα προσέγγιζαν τους καλύτερους των τοπικών κοινωνιών προκειμένου να τους έχουν στα ψηφοδέλτιά τους ή να τους στηρίξουν για δημάρχους και περιφερειάρχες, έχει περάσει οριστικά στο παρελθόν. 

Είναι επίσης προφανές ότι υπάρχει και έλλειψη διαθεσιμότητας από την πλευρά των σοβαρών επιστημόνων και ειδικά των νέων ανθρώπων, οι οποίοι να επιθυμούν να παρατήσουν το επάγγελμά τους για να ασχοληθούν με την πολιτική, κάτι που κάποτε αποτελούσε ύψιστη τιμή για έναν πολίτη. 

Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα σήμερα. Από τη μία έλλειψη σοβαρών υποψηφίων και από την άλλη πρόσωπα ανυπόληπτα, χωρίς καμία σοβαρή επαγγελματική ή επιστημονική περγαμηνή, να ανακοινώνονται ως πολιτευτές, επειδή απλά απασχολούν την επικαιρότητα. Δυστυχώς, στην περίπτωση του παλαιοχριστιανού Μανώλη και της ενδεχόμενης υποψηφιότητάς του στις ευρωεκλογές, φανερώνεται η κατάντια του σημερινού πολιτικού συστήματος, η ανεπάρκεια των πολιτικών ταγών και η γενικότερη κρίση των αξιών στη χώρα μας. Κρίμα. Καλημέρα σε όλες και σε όλους…