Μπορεί ο Παύλος Πολάκης να διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με «απόφαση του προέδρου», όπως αναφέρεται, εν τούτοις ο -κατά τα άλλα- λαλίστατος Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει πει τίποτα. Δεν έχει κάνει ούτε μια μικρή ανάρτηση. Δεν βρήκε ούτε μια λέξη μεταξύ των 2.180 λέξεων της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

Είναι αλήθεια ότι ο Στέφανος Κασσελάκης σύρθηκε στην απόφαση διαγραφής του «αψύ Κρητικού», του στενού συνεργάτη του, του προσώπου που ο ίδιος έχει δηλώσει πως τον έφερε στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρόκειται ούτε για αρχηγικές κινήσεις ούτε για τίποτα σχετικό. Ήταν μια κίνηση-λύση ανάγκης κατά πολλούς μάλιστα και προσωρινή αν και ο απρόβλεπτος χαρακτήρας το Παύλου Πολάκη ενδεχομένως την κάνει και οριστική.

Αν ο Στέφανος Κασσελάκης δεν διέγραφε αυτήν τη φορά τον Παύλο Πολάκη θα έβρισκε απέναντί του πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Περισσότερα από αυτά που έχουν ταχθεί ήδη απέναντι στην τακτική που εφαρμόζει και στα σχέδιά του για το κόμμα. Έτσι πείσθηκε να προχωρήσει στη διαγραφή άνευ… σχολίων.

Δεν τόλμησε να απαντήσει ούτε στις προκλήσεις Πολάκη που συνεχίστηκαν. Ούτε στην ανάρτησή του ούτε στις σαφείς -με τη μορφή κεκαλυμμένης απειλής- αναφορές του την ώρα που μπήκε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για να ζητήσει τα… ρέστα.
Ο φόβος φυλάει τα έρημα, λένε μεταξύ τους, για τον Κασσελάκη τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που διαβάζουν τις αναρτήσεις των οπαδών του Παύλου Πολάκη και διαπιστώνουν μια τάση κήρυξης αντάρτικου πολέμου που δύναται να πάρει διαστάσεις στον δρόμο για το Συνέδριο. Και σε αυτόν τον φόβο αποδίδουν τη σιωπή. Διότι ο Στέφανος Κασσελάκης είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το έπραξε. Επιλογή του. Όπως επιλογή του και η στήριξη του Παύλου Πολάκη από την ημέρα που ανέλαβε αρχηγός του κόμματος με τη στήριξη του αψύ Κρητικού.
Επιλογή του να μην προχωρήσει σε διαγραφή του ούτε στην περίπτωση της σεξιστικής και ακραίας επίθεσης κατά της Μαρίας Συρεγγέλλα ούτε καν την προηγούμενη φορά που ο Παύλος Πολάκης είχε επιτεθεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στην ίδια συνεργάτιδα του Αδώνιδος Γεωργιάδη τον περασμένο Φεβρουάριο.

Επιλογή του να «καταπιεί» την εριστική ανάρτησή του με την οποία δεν ζητεί συγγνώμη και δηλώνει πως θα συνεχίσει διότι αυτός εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το τελευταίο το έχουν όλοι καταλάβει...