Αντίθετος με την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής Ιατρικής στο ιδιωτικό πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, Οθωνας Ηλιόπουλος.

Μιλώντας την Πέμπτη (4/5) στον ΣΚΑΪ, ο κ. Ηλιόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρέπει να αναθεωρηθεί το άρθρο 16. «Ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα θέλουμε; ναί ή όχι;» ρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, και απάντησε κοφτά: «όχι εγώ». 

Ο κ. Ηλιόπουλος εμφανίστηκε αρνητικός και για την πανεπιστημιακή αστυνομία, αν και αποδέχθηκε ότι στο Χάρβαρντ υπάρχει αστυνομία. Υποστήριξε μάλιστα ότι στο αμερικανικό πανεπιστήμιο γίνονται διαδηλώσεις «στις οποίες πρωτοστατεί ο πρύτανης» αλλά «δεν πέφτουν μολότοφ».

Fake news για την πολιτική εμβολιασμού 

Μιλώντας για την πανδημία Ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ανακριβή στοιχεία λέγοντας για παράδειγμα ότι η χώρα έχει ποσοστό εμβολιασμού 63%, την στιγμή που αυτό φτάνει το 74,7%, ενώ είπε ότι δεν δόθηκε κανένα θετικό κίνητρο στους πολίτες αγνοώντας τα 556.000 freedom pass σε νέους 18-25 ετών που έκαναν τουλάχιστον μία δόση εμβολιασμού, προκειμένουν να αγοράσουν συγκεκριμένες πολιτιστικές και τουριστικές υπηρεσίες αξίας 150 ευρώ. 

Είπε επίσης πως δεν βοήθησε το «τιμωρητικό» μέτρο του προστίμου για τους πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών, ενώ στην πραγματικότητα περίπου το 50% όσων ήταν ανεμβολίαστοι έκαναν εμβόλιο μετά την ανακοίνωση του μέτρου και πριν την ημερομηνία επιβολής του.