Πολύ βαθιές είναι οι ρίζες της επιλογής του Στέφανου Κασσελάκη και του… στενού του κύκλου να κρατήσουν σαφείς αποστάσεις από τη… ναυαρχίδα της επιχειρηματολογίας Τσίπρα για την οικονομική πολιτική της διακυβέρνησής του.

Ο λόγος βεβαίως για το περιβόητο «μαξιλάρι» των 37 δισ. το οποίο αποτέλεσε ακόμα έναν κρίκο στην αλυσίδα της σκληρής ρητορικής του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι του Ευκλείδη Τσακαλώτου, αλλά και ταυτόχρονα την πρώτη άσκηση δημόσιας κριτικής και στα πεπραγμένα του πρώην πρωθυπουργού.

Ωστόσο όπως είναι σε θέση να ξέρουν από πρώτο χέρι οι γνωρίζοντες τις ευαίσθητες ισορροπίες στην Κουμουνδούρου, αυτό το πολιτικό ξέσπασμα του Στέφανου Κασσελάκη εναντίον του προκατόχου του δεν είναι, όπως γράφουν τα «Παραπολιτικά», τόσο αθώο ή αποτέλεσμα της ευρύτερης άγνοιας για το πολιτικό περιβάλλον των προηγούμενων χρόνων, όπως επισημαίνουν οι σταθεροί επικριτές του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας, «όλο αυτό το διάστημα η πλευρά Κασσελάκη παρατηρεί μια μερίδα φιλοΣΥΡΙΖΑϊκών MME, με άμεση αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα να πνέουν μένεα σε κάθε ευκαιρία για τη νέα ηγεσία με αρθρογραφία και σχόλια που θα ζήλευε ακόμα και ο Νίκος Φίλης.

Ενδεικτικό παράδειγμα η στάση του διαδικτυακού ομίλου του Δημήτρη Μάρη, που συνδέεται με προσωπική φιλία με τον πρώην πρωθυπουργό και τα Μέσα του οποίου εξαπολύουν μύδρους για τον Στ Κασσελάκη σε καθημερινή βάση.

Η παράμετρος αυτή αποτελεί μεγάλο «πονοκέφαλο» για την Κουμουνδούρου καθώς η 24Media συνιστά διαχρονικά έναν θεσμικό και ταυτόχρονα δυναμικό σε όλα τα επίπεδα πόλο ενασχόλησης με την ειδησεογραφία του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ίδιο ισχύει εδώ και καιρό βεβαίως και με την «Εφ.Συν» ( που αντιμετώπιζε σε πολλές περιπτώσεις με πιο κριτική ματιά τα πράγματα), η γραμμή της οποίας κινείται γύρω από τον άξονα της διάλυσης του κόμματος του Αλ. Τσίπρα, όπως έγραφε προσφάτως σε άρθρο του ο δημοσιογράφος Τάσος Παππάς».