Όταν ο Ραγκούσης υπέγραφε το νόμο για τις ακατάλληλες ταινίες

75

«Κόκκινο» χτύπησε η υποκρισία του Γιάννη Ραγκούση για τον «Τζόκερ».

Ο νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πάλαι ποτέ σημαντικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ διαρρήγνυε τα ιμάτιά του τις τελευταίες ώρες για το περιστατικό με την αστυνομική παρέμβαση σε ανήλικους που έβλεπαν το «Τζόκερ», απειλώντας, δε, και με κοινοβουλευτικές… αντιδράσεις.

«Ξέχασε» όμως φαίνεται ότι ήταν ένας από τους βουλευτές που είχαν υπογράψει το νόμο σύμφωνα με τον οποίο αξιολογείται η καταλληλότητα μιας ταινίας και η επιβολή προστίμου!

Πρόκειται για τον νόμο 3905/2010, που είχε ψηφιστεί επί Γιώργου Παπανδρέου, με την ονομασία «Ενίσχυση και ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης και άλλες διατάξεις».

Στο εν λόγω νομοσχέδιο μπορεί κάποιος να δει την παράγραφο 3 του άρθρου 37, σύμφωνα με την οποία: «Απαγορεύεται η παρακολούθηση ακατάλληλων ταινιών σε ανηλίκους που δεν έχουν συμπληρώσει την απαιτούμενη από την κατάταξη της ταινίας ηλικία. Όποιος επιτρέπει σε ανηλίκους να εισέλθουν σε αίθουσα ή υπαίθριο χώρο στους οποίους προβάλλεται ταινία ακατάλληλη για την ηλικία τους τιμωρείται με χρηματική ποινή από 1.000 έως 10.000 ευρώ. Η τέλεση από αμέλεια της πράξης αυτής τιμωρείται με χρηματική ποινή από 500 έως 5.000 ευρώ».

11 βουλευτές υπέγραψαν το νομοσχέδιο, μεταξύ των οποίων και ο… ξεχασιάρης Γιάννης Ραγκούσης, που σήμερα βλέπει «σκοτεινές εποχές»…

Αν μη τι άλλο έχει ένα θέμα πολιτικής… αχρωματοψίας…

Η απάντηση Ραγκούση

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, απάντησε στα δημοσιεύματα που του αποδίδουν την πατρότητα του νόμου του 2010 που εφαρμόστηκε στην περίπτωση του ελέγχου των ανηλίκων στην ταινία «Τζόκερ».

«Όταν ο ξεπεσμός και η αθλιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη ξεπερνάει κάθε όριο, τότε αναλαμβάνουν δράση τα εκτελεστικά όργανα της γκαιμπελικής προπαγάνδας» αναφέρει και εξηγεί:

«Ο νόμος του 2010 στον οποίο αναφέρονται τα ψευδή δημοσιεύματα, ήταν του υπουργείου Πολιτισμού και όχι του υπουργείου Εσωτερικών του οποίου και είχα την πολιτική ευθύνη».

Επιπροσθέτως, καταλήγει, πουθενά ο συγκεκριμένος νόμος δεν αναφέρει τη δυνατότητα της αστυνομίας να παρεμβαίνει στους κινηματογράφους για να ελέγχει την ηλικία των νέων θεατών.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr