Τις τελευταίες ημέρες φωνάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα αντιπλημμυρικά έργα, ξεχνώντας -εντελώς βολικά- ότι ο συνδυασμός του στον Δήμο Αθηναίων «Ανοιχτή Πόλη», υπό τον Νάσο Ηλιόπουλο, καταψήφισε αντιπλημμυρικά έργα για τον Κολωνό, στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στις 8 Νοεμβρίου του 2021.

Το παράδοξο της όλης υπόθεσης είναι ότι στο αμέσως προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων (18 Οκτωβρίου 2021) ο ίδιος είχε πει ότι «το πρώτο που πρέπει -αντικειμενικά- να συζητήσουμε είναι το πρόβλημα με τις πλημμύρες στην Αθήνα [...] μάλιστα υπήρχε και επιστολή κατοίκων από τον Κολωνό και την Ακαδημία Πλάτωνα [...] μιλάμε για μια ιστορική περιοχή της Αθήνας, που της λείπουν υποδομές όπως το δίκτυο των ομβρίων». Και, τελικά, η Ανοιχτή Πόλη καταψήφισε τα αντιπλημμυρικά έργα.

Το ζητούμενο στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι η σοβαρότητα, για το καλό των πολιτών πρώτα απ' όλα. Πρέπει τουλάχιστον στα αυτονόητα να υπάρχει συναίνεση. Δεν γίνεται να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα η καθημερινότητα του πολίτη, για να εξυπηρετούνται κομματικές σκοπιμότητες ή ιδεολογικές αγκυλώσεις. 

Ο διάλογος Ηλιόπουλου - Μπακογιάννη κατά την ψηφοφορία

Κώστας Μπακογιάννης: «Είστε κατά του έργου;»

Νάσος Ηλιόπουλος: «Για το τεχνικό πρόγραμμα δεν λέμε;»

Κώστας Μπακογιάννης: «Ναι. Είναι το έργο στον Κολωνό μέσα» 

Νάσος Ηλιόπουλος: «Ναι, καταψηφίζουμε με μια επιχειρηματολογία που βάλαμε»

Δείτε το βίντεο