Διθυραμβικά τα σχόλια του Στέφανου Κασσελάκη για τις… προοδευτικές δυνάμεις στην προσπάθειά του να εισπράξει από τη νίκη του Χάρη Δούκα στην Αθήνα, αλλά και από αυτή του Δημήτρη Κουρέτα στη Θεσσαλία. Μόνο που ο ίδιος χαρακτήριζε το ΠΑΣΟΚ της… συνεργασίας κεντροδεξιό κόμμα. Και δήλωνε ότι δεν θα συνεργαστεί μαζί του και δεν θα προσφέρει την «αριστερή καθαρότητα» του ΣΥΡΙΖΑ...

Ήταν αρχές Σεπτεμβρίου, πριν από ενάμιση περίπου μήνα όταν ο Στέφανος Κασσελάκης μιλούσε στο διαρκές συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της υποψηφιότητάς του για την προεδρία. Και εκεί αφενός χαρακτήριζε ως αυταπάτες τα περί «δήθεν κεντρώας κυβέρνησης» τόνιζε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι «κεντροδεξιό» κόμμα.

Συγκεκριμένα τόνιζε απευθυνόμενος στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τους τότε εν δυνάμει ψηφοφόρους του: «Αν θέλετε ένα κόμμα του 10-15% για να συνεργάζεται, προσφέροντας την αριστερή του καθαρότητα, με το κεντροδεξιό ΠΑΣΟΚ ώστε να έχουμε δήθεν κεντρώα κυβέρνηση, δεν είμαι εγώ ο καταλληλότερος. Ας αφήσουμε τις αυταπάτες. υπάρχει μόνο ο δρόμος της νίκης. Της αυτοδύναμης νίκης».

Αυτό άλλαξε φυσικά μπροστά στην ανάγκη να πεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε κάποια νίκη. Να καρπωθεί αυτή του Χάρη Δούκα, μιλώντας τώρα για συνεργασίες και για… προοδευτικές δυνάμεις.

Η ανάρτηση του μετά τον β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών χαρακτηριστική: «Πριν από τον πρώτο γύρο είπα αυτό που δεν έχει πει κανένας αρχηγός κόμματος ποτέ: Στον δεύτερο γύρο, θα στηρίξουμε κάθε προοδευτικό υποψήφιο. Την περασμένη Κυριακή το επανέλαβα με πάθος. Αυτός είναι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ, αυτή είναι η Σύγχρονη Αριστερά: Με μία φωνή, συνταχθήκαμε με την πρόοδο, με τον άνθρωπο, χωρίς συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και χωρίς ανταλλάγματα. Να τι κάνει ο προοδευτικός κόσμος όταν ενώνεται. Διώχνει γόνους, ημετέρους, διεφθαρμένους. Απόψε είναι η πρώτη νύχτα χαράς. Απόψε είναι η πρώτη μεγάλη ρωγμή του καθεστώτος Μητσοτάκη»

Προοδευτικό το ΠΑΣΟΚ, προοδευτικοί οι υποψήφιοι του και «νύχτα χαράς» για τον Στέφανο Κασσελάκη που μέχρι και… ρωγμή είδε για την κυβέρνηση, ή μάλλον για το, κατά ΣΥΡΙΖΑ, «καθεστώς»

Σε κάθε περίπτωση το φαινόμενο της «κωλοτούμπας» δεν είναι άγνωστο για τον ΣΥΡΙΖΑ αν και η στροφή Κασσελάκη μέσα σε ενάμιση μήνα είναι από τις πλέον γρήγορες...