Μαθήματα δημοκρατίας από τον δήμαρχο Αθηναίων ο οποίος, μια ακόμη φορά, δεν πτοήθηκε από την οργανωμένη αντίδραση των «νεο-αγανακτισμένων» που με πρόσχημα την προστασία (;) του περιβάλλοντος εμποδίζουν κάθε πρωτοβουλία που έχει σκοπό τη βελτίωση του τρόπου ζωής των κατοίκων της Αθήνας.

Δεν είναι η πρώτη φορά, και όπως φαίνεται ούτε η τελευταία, που οι «συλλογικότητες» που περιφέρονται από γειτονιά σε γειτονιά και εμφανίζονται ως κάτοικοι των περιοχών που επιχειρείται η ανάπλαση ενός πάρκου ή μιας πλατείας εκ μέρους της δημοτικής αρχής, προπηλακίζουν τον Κώστα Μπακογιάννη και τους συνεργάτες του. Όπως τις προάλλες στο Πάρκο Δρακόπουλου στα Πατήσια όπου προσπάθησαν, κόβοντας τα καλώδια των μικροφωνικών εγκαταστάσεων, να ματαιώσουν τη διαβούλευση του δημάρχου με τους πραγματικούς κατοίκους της περιοχής.

Πλην εις μάτην, γιατί ο δήμαρχος όχι μόνο δεν «μασάει» από τέτοιου είδους συμπεριφορές, όχι μόνο δεν διστάζει να αναμετρηθεί στα ίσα μαζί τους, αλλά επιπλέον κόντρα στις οργανωμένες ομάδες εφόδου συνεχίζει με σθένος και αποφασιστικότητα το έργο του. Αυτό για το οποίο ψηφίστηκε από τους Αθηναίους.

Ο Κώστας Μπακογιάννης δεν «χαρίζεται» στους μπαχαλάκηδες, δεν φοβάται τους τραμπούκους, και δεν κάνει πίσω -κατά τα ειωθότα- ένεκα των επικείμενων εκλογών. Και μάλιστα μαθαίνουμε ότι ετοιμάζει και περισσότερες παρεμβάσεις προσεχώς ώστε η Αθήνα πρασινίζοντας να κάνει «κόκκινους» από τον θυμό τους τούς περιφερόμενους από πάρκα σε πλατείες «κατοίκους».