Με ταχύτατους ρυθμούς τρέχουν οι εξελίξεις για την άμεση συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα και η χώρα να οδηγηθεί ταχύτατα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ορκίστηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο νέος υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς και ακολουθεί η επίσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την παράδοση-παραλαβή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδεχθεί τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό θα τον ενημερώσει και στη συνέχεια θα του παραδώσει ένα μπλε φάκελο με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για τις επόμενες εβδομάδες. Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ θα μεταβεί στα γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς προκειμένου να τεθεί επί τάπητος ο σχεδιασμός για την προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ. Από τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινάει περιοδείες με πρώτο σταθμό την Κρήτη.

Αργότερα από την ορκωμοσία του Ιωάννη Σαρμά θα ακολουθήσει η σειρά των υπηρεσιακών υπουργών και μετά οι διαδικασίες θα μεταφερθούν στο Κοινοβούλιο. Την Κυριακή το απόγευμα θα ορκιστεί η Βουλή με τη νέα της σύνθεση όπως αυτή προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου και τη Δευτέρα θα θυροκολληθεί το προεδρικό διάταγμα για τη διάλυση της προκειμένου να οδηγηθούμε στις επόμενες κάλπες.