Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς, μετά την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Εκεί τον υποδέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και του παρέδωσε τον φάκελο με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για τις επόμενες εβδομάδες, ώστε να υπάρχει συνέχεια στο κράτος.

«Σας εύχομαι καλή δύναμη στα καθήκοντά σας και είμαι πάντα στη διάθεσή σας», είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Θα είναι μια κυβέρνηση υπηρεσιακή», υπογράμμισε ο κ. Σαρμάς και συνέχισε: «Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός ξέρει καλά ότι είναι εδώ για να οργανώσει τις εκλογές και να συνεχιστεί η λειτουργία του κράτους χωρίς να υπάρξει κενό».

Κατόπιν, θα οριστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Τα επόμενα στάδια


Ο κ. Σαρμάς ορκίστηκε ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ενώ παρών ήταν και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Τα επόμενα δύο στάδια, είναι αρχικώς η σύγκληση της Βουλής την Κυριακή 29 Μαΐου, με μοναδικό αντικείμενο την ορκωμοσία των βουλευτών. Τη Δευτέρα 30 Μαΐου η εθνική αντιπροσωπεία θα κληθεί να εκλέξει προεδρείο, με τον Κ. Τασούλα να αναμένεται να επανεκλεγεί.

Στη συνέχεια (ακόμη και εντός της ίδιας ημέρας) θα ακολουθήσει η έκδοση και η θυροκόλληση στο Κοινοβούλιο του νέου Προεδρικού Διατάγματος για την εκ νέου διάλυση της Βουλής και τον επίσημο προσδιορισμό της ημέρας διεξαγωγής της νέας εκλογικής αναμέτρησης.