Κανένα σχόλιο δεν υπήρξε επισήμως από το κυβερνητικό στρατόπεδο για τις θυελλώδεις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτές διαμορφώθηκαν με την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, καλώντας τον πρόεδρο του κόμματος να προσφύγει στη βάση προκειμένου να ανανεωθεί η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, και την αναγγελία του Στέφανου Κασσελάκη για προσφυγή σε τετραπλές κάλπες για εκλογή προέδρου, νέων Νομαρχιακών Επιτροπών, Οργανώσεων μελών, και νέας Κεντρικής Επιτροπής, καθώς, όπως διαμηνύεται «δεν σχολιάζουμε τα εσωκομματικά ζητήματα άλλων κομμάτων».

Άλλωστε, όπως έχει γίνει σαφές σε πολλές περιπτώσεις, αντίπαλος της κυβέρνησης είναι τα προβλήματα της κοινωνίας. Οι δε εξελίξεις επιβεβαιώνουν τη θέση της ότι η σημερινή κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι απότοκο του πολιτικού αδιεξόδου που ξεκίνησε επί ημερών Τσίπρα και οδήγησε το κόμμα σε εκλογική συντριβή και τον ίδιο σε παραίτηση. Ένα πολιτικό αδιέξοδο που συνεχίζεται και επί ημερών Κασσελάκη.

Πάντως, κυβερνητικά στελέχη και στελέχη της ΝΔ σε συνομιλίες με το protothema.gr έστρεφαν τα πυρά τους εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, επί της ουσίας της παρέμβασής του. «Όπως έστρωσε ο κ. Τσίπρας, ας κοιμηθεί», έλεγε χαρακτηριστικά κυβερνητικό στέλεχος στο protothema.gr, υπογραμμίζοντας πως όσα έγιναν στον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο πριν όσο και μετά την εκλογική ήττα τον Μάιο και τον Ιούνιο, φέρουν τη σφραγίδα του. «Όλη αυτή η κατάσταση είναι δικό του δημιούργημα. Ας μην παραπονιέται τώρα. Καλά ξεμπερδέματα», υπογράμμιζε το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος προς το protothema.gr.

Τον ρόλο να απευθυνθεί στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ εκ μέρους της ΝΔ, ανέλαβε χθες η γραμματέας του κόμματος Μαρία Συρεγγέλα. «Είναι αναμενόμενο, αλλά και πολιτικό υγιές να έχουμε διαφορετικές θέσεις σε ορισμένα θέματα. Πρέπει, ωστόσο, σε κάποια θέματα να έχουμε ένα σημείο επαφής -βάζοντας στην άκρη τις όποιες ιδεολογικές μας διαφορές. Για παράδειγμα: θεωρώ δεδομένο ότι πρέπει να υπερασπιζόμαστε προς τα έξω την εικόνα της χώρα μας και τα εθνικά μας συμφέροντα. Όλες και όλοι φοράμε τη "φανέλα της Εθνικής Ελλάδος" όταν εκπροσωπούμε τη χώρα μας στο εξωτερικό. Υπάρχει κάποια ή κάποιος που να διαφωνεί με λογικά επιχειρήματα με την άποψη αυτή;», υπογράμμισε, σε μια αναφορά για τις πρόσφατες εξελίξεις στο Ευρωκοινοβούλιο για το κράτος-δικαίου στην Ελλάδα και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.