Το εκλογικό στραπάτσο –ή καλύτερα τα εκλογικά στραπάτσα– του Αλέξη Τσίπρα σε διαδοχικές εκλογικές μάχες καθώς και τα τραγικά αποτελέσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές δείχνουν να έχουν απασχολήσει έντονα την Ομπρέλα, που αναζητεί τρόπους για να νικηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καταλήγοντας όμως ήδη στο συmπέρασμα πως ο μύθος του ηγέτη που θα τον νικήσει είναι αυταπάτη ή και απάτη…

Το κείμενο, που δεν είναι τελικό και εξεδόθη από την Ομπρέλα, με την προοπτική να το υπογράψουν στελέχη του κόμματος με μακρά ή και μικρότερη πορεία σε αυτό, αποτελεί κόλαφο για τον Αλέξη Τσίπρα και κήρυξη πολέμου στον Στέφανο Κασσελάκη. Και αυτό διότι καταγράφει την αποτυχημένη πολιτική του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, επικεντρώνοντας στην αδυναμία του να νικήσει τον σημερινό πρωθυπουργό μετά τη λήξη του διλήμματος «μνημόνιο-αντιμνημόνιο».

Διλήμματος που οδήγησε από την Κουμουνδούρου στο Μέγαρο Μαξίμου με όλες τις συνέπειες που υπήρξαν για τη χώρα και που αποδείχθηκε ότι ήταν και το μοναδικό στοιχείο της πολιτικής, της όποιας πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα. Η κατάρρευση άλλωστε του κόμματος και η αποχώρηση του πρώην –πλέον– προέδρου το επιβεβαιώνει.

«Ο μύθος του ηγέτη που θα νικήσει τον Μητσοτάκη σε μια μονομαχία είναι ή αυταπάτη ή καθαρή απάτη» αναφέρει το κείμενο των στελεχών που απαρτίζουν την Ομπρέλα και στη συνέχεια ασκείται κριτική με στόχο την πλήρη αποδόμηση του Στέφανου Κασσελάκη και της ομάδας που τον στηρίζει.

Είναι μια προαναγγελία διάσπασης μέσω αποχωρήσεων που ήδη έχουν ξεκινήσει με τον Στέλιο Κούλογλου να κάνει την αρχή χωρίς να ανήκει στην Ομπρέλα (άλλωστε δεν είναι μέλος του κόμματος) και να ακολουθούν ήδη ορισμένοι.

Σε ό,τι αφορά το θέμα με τον Αλέξη Τσίπρα, ήδη ο Νίκος Φίλης, ανοιχτά αυτήν τη φορά, από το πρωί της Δευτέρας έχει ζητήσει τον λόγο. Για όσα έγιναν και για όσα γίνονται, με τον πρώην πρόεδρο να τηρεί στάση παρατηρητή και να παρακολουθεί τη διάλυση του κόμματος που ο ίδιος δημιούργησε. Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήθηκε μετά την ανάληψη της προεδρίας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ από τον ίδιον.

Τα στελέχη της αριστερής τάσης τον κατηγορούν και για τις αλλαγές στο καταστατικό και για τη μετατροπή του κόμματος σε αρχηγικό. Και το είχαν πράξει και όταν επιχειρήθηκε, με επιτυχία, από τον Αλέξη Τσίπρα αυτό, αποδεχόμενα όμως στη συνέχεια τις αλλαγές και τις εξελίξεις.

Υγ.: Η ηρωική έξοδος που επιχειρείται –διότι η Ομπρέλα δεν είναι άμοιρη ευθυνών σε βάθος χρόνου αφού αποτέλεσε το αριστερό άλλοθι του Αλέξη Τσίπρα– θα έχει μεγαλύτερη επιτυχία στον τομέα της διάσπασης εφόσον ακολουθήσει η Έφη Αχστιόγλου και η παρέα της, η οποία δείχνει να τηρεί στάση αναμονής, χωρίς ουδείς να γνωρίζει τι ακριβώς εκτιμά για τις εξελίξεις.