Ένταση και αντεγκλήσεις χωρίς προηγούμενο σημειώθηκαν το πρωί της Πέμπτης σε τηλεοπτική εκπομπή, με πρωταγωνιστές τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Γιαννούλη, και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Πέτρο Παππά, ο οποίος στο παρελθόν ανήκε στον ΣΥΡΙΖΑ.
Η συζήτηση εκτραχύνθηκε όταν ο κ. Παππάς άσκησε κριτική στο Ινστιτούτο Τσίπρα, με τον κ. Γιαννούλη να αντεπιτίθεται, κάνοντας αναφορά στα χρέη του ΠΑΣΟΚ. Από εκείνο το σημείο, ο διάλογος μετατράπηκε σε αντιπαράθεση με εκατέρωθεν χαρακτηρισμούς και χυδαίες προσβολές.
Όταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ διέκοψε τον συνομιλητή του, ο κ. Γιαννούλης απάντησε: «Δεν σας θεωρώ ισότιμο συνομιλητή μου», χαρακτηρίζοντάς τον «σαλτιμπάγκο που πάει από το ένα κόμμα στο άλλο».
Η απάντηση του Πέτρου Παππά ήρθε άμεσα και σε έντονο ύφος: «Ντροπή και αήθειες, θα μου μάθετε εσείς ελληνικά; Εγώ είμαι διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής, τι έχετε σπουδάσει εσείς, κύριε Γιαννούλη;»
Η λεκτική αντιπαράθεση συνεχίστηκε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει: «Είναι κακό να γλείφεις εκεί που έφτυνες. Αν δεν υπήρχε ο Τσίπρας, πολλούς από εδώ μέσα δεν θα τους ήξερε ούτε η μάνα τους. Ήταν αυτοί που γονυπετείς έτρεχαν πίσω από τον Τσίπρα για μια έδρα», προσθέτοντας για τον αντίπαλό του ότι «πρώτα έγινε ορτινάντσα του Κασσελάκη, μετά ΣΥΡΙΖΑ και μετά ΠΑΣΟΚ».
Ο κ. Παππάς αντέδρασε οργισμένα, λέγοντας: «Εσείς είστε γονυπετείς για να σας πάρει ο Τσίπρας, αλλά μάλλον δεν θα σας πάρει. Τον παρακαλάτε στα 4 να σας πάρει».
Η αντιπαράθεση τελείωσε με τον Χρήστο Γιαννούλη να απαντά εμφανώς εκνευρισμένος: «Αν ήξερα ότι θα ήταν εδώ αυτό το ανθυπόδειγμα πολιτικής, δεν θα ερχόμουν».