Το… πολιτικό μέλλον του Αλέξη Τσίπρα μοιάζει… άγνωστο. Η επόμενη ημέρα των εκλογών θα βρει τον, επί 15 χρόνια, πρόεδρο του κόμματος μπροστά στην ανάγκη λήψης αποφάσεων που θα οδηγήσουν ή στην παραμονή του στην ηγεσία ή σε αποχώρηση. Για τη δεύτερη περίπτωση δείχνει να έχει επιλέξει σε ποιον ή καλύτερα σε ποια θα δώσει το… δαχτυλίδι.

Όπως έχει ήδη αποκαλύψει το «Μανιφέστο» στην… καρδιά του προέδρου την πρώτη θέση έχει η Έφη Αχτσιόγλου. Και στην περίπτωση που οδηγηθεί σε (προσωρινή λένε άνθρωποι του περιβάλλοντος) αποστρατεία είναι έτοιμος να δώσει το… δαχτυλίδι της διαδοχής.

Σύμφωνα με τη στήλη the Big mouth του powergame.gr ο πρόεδρος Αλέξης είχε δύο συναντήσεις μετεκλογικά με την Έφη Αχτσιόγλου σε σπίτι «φίλου». Σε αυτές συζητήθηκαν πολλά που θα ξεδιπλωθούν στην πορεία αναλόγως των εξελίξεων, κυρίως όμως του μεγέθους της ήττας των εκλογών της Κυριακής.

Το «Μανιφέστο» έχει ήδη αποκαλύψει πάντως τις… σκέψεις του Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα έγραφε στις 13 Ιουνίου ότι «τα νεότερα από το μέτωπο της Κουμουνδούρου αφορούν τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα προς δύο κατευθύνσεις. Αν ο... ηγέτης πει, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών του Ιουνίου, ότι "έχω μεγαλύτερο ποσοστό από το 4% που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ στην αφετηρία του, άρα πέτυχα", και αποφασίσει να μείνει, θα προτείνει την Εφη Αχτσιόγλου στο έκτακτο συνέδριο για γραμματέα του κόμματος. Αν αποφασίσει να μας... κουνήσει μαντίλι, θα την αφήσει με έμμεσο τρόπο διάδοχο για να διαλυθεί το σύμπαν και να διασφαλίσει την υστεροφημία του. Να λέει δηλαδή ότι εγώ τους κράτησα ενωμένους και μετά από μένα το... χάος»

Άρα εκτός της διαδοχής παίζει και το σενάριο της εσωκομματικής αναβάθμισης της Έφης Αχτσιόγλου που σημειωτέον βρίσκει απέναντί της πολλά στελέχη… κεντρογενή του ΣΥΡΙΖΑ. Στελέχη που θεωρούν την Έφη ως πρόσωπο που δεν δύναται να προσελκύσει ψηφοφόρους από την κεντροαριστερά στο προσεχές μέλλον.