Ο Τσίπρας, ο οποίος φαίνεται ότι έχει πάρει την απόφαση να κουνήσει μαντίλι, έχει επιλέξει τη διάδοχό του, όμως οι φυλές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ζωστεί με τα άρματα και περιμένουν να βγουν στη μάχη. Ολα ξεκίνησαν από τις ερωτήσεις της δημοσιογράφου στην πρόσφατη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο Star Channel. Οι ερωτήσεις ήταν αλλεπάλληλες και αφορούσαν την περίπτωση που ο... ηγέτης αποχωρήσει, αν η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει «άρωμα γυναίκας».

Γράφει ο Αριστείδης Ζορμπάς

Οι μετωπικές ιστοσελίδες των συριζαίων, όπως το FAQ, το είδαν σαν άρωμα... παρέμβασης επιχειρηματικών συμφερόντων και έγραψαν: «Πήγαν να υποδείξουν και να καθορίσουν ευρύτερα τις εξελίξεις στον προοδευτικό χώρο. Δεν άκουγε (σ.σ.: η Ζαχαρέα) καν τον Τσίπρα που της απάντησε για τη Γεννηματά, γιατί άλλο όνομα ήθελε να εκμαιεύσει ή να “φωτογραφίσει”. Αλλά δεν θα τους γίνει το χατίρι, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ΠΑΣΟΚ. Είναι άλλο... φρούτο».

Τι σημαίνουν τα παραπάνω; Οτι ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος φαίνεται ότι έχει πάρει την απόφαση να κουνήσει μαντίλι, πιέζεται –ή επιθυμεί ο ίδιος– να χρίσει ως διάδοχό του την Εφη Αχτσιόγλου. Ελα όμως που οι φυλές του κόμματος έχουν άλλες βουλές. Εχουν ζωστεί με τα άρματα και περιμένουν να βγουν στη μάχη.

Η αλήθεια είναι ότι η Εφη Αχτσιόγλου, η οποία το δουλεύει προσεκτικά με ολιγομελή ομάδα συνεργατών, δεν έχει πει ποτέ ότι δεν ενδιαφέρεται για την επόμενη ημέρα. Τον τελευταίο καιρό, όμως, έχουν μαζευτεί πολλά. Η πρώτη συνεδρίαση της Εκλογικής Επιτροπής στο Αιγάλεω, λίγα μέτρα από το πατρικό της Ρένας Δούρου, χωρίς την παρουσία της ίδιας, αφού δεν συμμετέχει στην επιτροπή, ήταν η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει. Ηρθαν και τα υπονοούμενα στη συνέντευξη και όλοι αναμένουν να δοθεί το παράγγελμα για την έναρξη των εχθροπραξιών.

Η αλήθεια είναι ότι η στάση της Εφης Αχτσιόγλου έχει εξοργίσει τους συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και από την ώρα που είναι στενοί συνεργάτες του –πιο στενοί δεν γίνεται–, συνάγεται ότι και ο ίδιος διακατέχεται από τα ίδια αισθήματα. Αλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας έχει δείξει σε άπειρες περιπτώσεις κατά το παρελθόν ότι κάθε άλλο παρά διακρίνεται για τον κομματικό του αλτρουισμό. Η ερμαφρόδιτη στάση, δε, της μικρής ομάδας «1 συν 1» του Δημήτρη Τζανακόπουλου, συντρόφου της Εφης Αχτσιόγλου, έχει αφήσει να αιωρούνται απόψεις για «άνοιγμα περπατησιάς μακριά από τον τελειωμένο Τσίπρα».

Προς δύο κατευθύνσεις

Τα νεότερα από το μέτωπο της Κουμουνδούρου αφορούν τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα προς δύο κατευθύνσεις. Αν ο... ηγέτης πει, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών του Ιουνίου, ότι «έχω μεγαλύτερο ποσοστό από το 4% που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ στην αφετηρία του, άρα πέτυχα», και αποφασίσει να μείνει, θα προτείνει την Εφη Αχτσιόγλου στο έκτακτο συνέδριο για γραμματέα του κόμματος. Αν αποφασίσει να μας... κουνήσει μαντίλι, θα την αφήσει με έμμεσο τρόπο διάδοχο για να διαλυθεί το σύμπαν και να διασφαλίσει την υστεροφημία του. Να λέει δηλαδή ότι εγώ τους κράτησα ενωμένους και μετά από μένα το... χάος.

Τις τελευταίες ώρες υπάρχει και ένα άλλο παρασκήνιο, που σχετίζεται με την Πόπη Τσαπανίδου. Το βράδυ της «νύχτας του Αγίου Βαρθολομαίου», όταν από το μυαλό της περνούσαν εκατοντάδες σκέψεις, με κυρίαρχη εκείνη που είχε κεντρικό νόημα το «πού έμπλεξα», και η μετέπειτα εξαφάνισή της, οδήγησε την προεδρική φρουρά να σκέπτεται «ευρύτερη συνωμοσία» με στόχο τον αρχηγό.

Υπήρξαν μάλιστα δύο πρόσωπα, το ένα του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος, που ακούστηκε να λέει στον Αλέξη Τσίπρα ότι «κάτι τρέχει με τους γύρω», αφήνοντας υπονοούμενα για την Εφη Αχτσιόγλου, τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, «την κυρία που εξαφανίστηκε» και τους «ομπρελάδες» που ακόνιζαν τα μαχαίρια. Το ίδιο πρόσωπο του περιβάλλοντός του επανέφερε την άποψη ότι υπάρχουν «συνωμότες» και ότι θα πρέπει να τους αντιμετωπίσει όχι διά της αποπομπής, «αλλά διά του σφιχταγκαλιάσματος, του τόσο σφικτού που θα οδηγήσει στην... ασφυξία». Επειδή πια πολλοί γνωρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα και το πώς σκέπτεται, έχουν αρχίσει οι αντισυσπειρώσεις.

Στην περίπτωση της Εφης Αχτσιόγλου και μετά το «πουσάρισμα» στο Star Channel, υπήρξε εσωκομματικό χτύπημα σε μεγάλη εφημερίδα που έλεγε ότι «αυτήν την κοπέλα που δεν χαμογελάει τη λυπάσαι και σε καμία περίπτωση δεν κάνει για αρχηγός, αφού διώχνει ψήφους».

Το αντίπαλον δέος

Με το σκηνικό που διαμορφώνεται, καλού κακού οι προεδρικοί, με «μάγειρα» τον παλαιοπασόκο Χρήστο Σπίρτζη, ετοιμάζουν το αντίπαλον δέος στην Εφη Αχτσιόγλου, που ακούει στο όνομα Ρένα Δούρου. Αν κάποιοι πίστευαν ότι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ θα έδιναν θεματολογία μόνο στις ελληνικές επιθεωρήσεις, όταν υπάρξουν κάποιες από τις παραπάνω εξελίξεις, τότε η θεματολογία θα απασχολήσει και τις ευρωπαϊκές επιθεωρήσεις γέλιου...