Οι προκλήσεις των οικογενειακών επιχειρήσεων στο 1st Family Business

23

Υπό την Αιγίδα της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο 1st Family Business το οποίο είχε σαν στόχο την υπογράμμιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές οικογενειακές επιχειρήσεις, αλλά και  την ανάδειξη της δυναμικής τους στην παγκόσμια αγορά.

Ως επιτυχημένα παραδείγματα αμιγώς ελληνικών οικογενειακών επιχειρήσεων, τα Μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ εστίασαν τις ομιλίες τους στο οικονομικό περιβάλλον, τις δυσκολίες αλλά και τις ευκαιρίες της αγοράς για τις επιχειρήσεις με «προσωπικό χαρακτήρα».

Κατά την έναρξη του συνεδρίου ο Άγις Πιστιόλας, απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ στη συνέχεια κατά την ομιλία του στο πρώτο πάνελ αναφέρθηκε στη δυναμική που προσδίδουν οι ελληνικές οικογενειακές επιχειρήσεις και μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, στην σύγχρονη επιχειρηματική κοινωνία. Παράλληλα, ανέδειξε την ανάγκη βελτίωσης της εταιρικής διακυβέρνησης και υπερ-επένδυσης στα τμήματα έρευνας και ανάπτυξης κάθε επιχείρησης, καθώς αυτά μπορούν να φέρουν την μοναδικότητα σε προϊόντα και εταιρικές διαδικασίες.

Παράλληλα, ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας τόνισε ότι η Λουξ αποτελεί υπερήφανο Μέλος της πρωτοβουλίας «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» και ανέδειξε τα πλεονεκτήματα των οικογενειακών επιχειρήσεων, οι οποίες είναι ευέλικτες και λειτουργούν με πολύ χαμηλότερα κόστη σε σχέση με άλλα επιχειρηματικά μοντέλα.

Ο Θεόδωρος Σκαγιάς μίλησε για τις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζουν οι οικογενειακές επιχειρήσεις, αλλά και τη σημασία του succession management στη διοίκησή τους, με χαρακτηριστικό και αντιπροσωπευτικό παράδειγμα τη SKAG.

Τέλος, ο Θανάσης Πολυχρονόπουλος, τόνισε πως η εξωστρέφεια και οι επενδύσεις αποτελούν  «κλειδί» για την άνθιση της Polyeco συγκεκριμένα αλλά και των οικογενειακών επιχειρήσεων γενικότερα.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr