Η απρόσμενη νίκη του Χάρη Δούκα έστρεψε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Το ερώτημα είναι αν αυτό προκαλεί άγχος στον Νίκο Ανδρουλάκη πολύ περισσότερο τη στιγμή που αίφνης ο νέος –από τον Ιανουάριο- Δήμαρχος της Αθήνας εμφανίζεται στο προσκήνιο ως εν δυνάμει… διάδοχος.

Στη Χαριλάου Τρικούπη, οι συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, τονίζουν ότι ο Χάρης Δούκας θα είναι Δήμαρχος, θα ασχοληθεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Δήμο της Αθήνας. Σημειώνουν δε ότι ήταν επιλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ –παρότι χρειάστηκε να περάσει μεγάλο διάστημα πριν την ανακήρυξή του ως υποψήφιου αφού αναζητούσαν πιο προβεβλημένο στέλεχος.

Στην πραγματικότητα έτσι είναι. Ο Χάρης Δούκας θα κριθεί για το τι θα κάνει και τι δεν θα κάνει στο Δήμο Αθηναίων. Και μάλιστα θα κριθεί αυστηρά αφού παρά τον πόλεμο που δέχθηκε ο Κώστας Μπακογιάννης το έργο του συνολικά είναι μετρήσιμο. Κυρίως είναι εμφανές.

Μόνο που κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ δεν το βλέπουν ακριβώς έτσι. Μια… ανασφάλεια έχει αρχίσει να αχνοφαίνεται. Διότι μπορεί να πανηγυρίζουν για τις… νίκες σε Αθήνα και Θεσσαλία εν τούτοις γνωρίζουν πως επί της ουσίας, δηλαδή ως προς την αποδοχή από τους πολίτες δεν κέρδισαν τίποτα σε σχέση με τις εθνικές εκλογές.

Ακόμη χειρότερα. Σε λίγους μήνες έρχονται οι ευρωεκλογές, από τις οποίες πάντα προκύπτει ένα πολιτικό μήνυμα. Αν και σε αυτές –και με το ενδεχόμενο να εφμανιστεί διασπασμένος ο ΣΥΡΙΖΑ ανοιχτό- δεν καταφέρει ο Νίκος Ανδρουλάκης να κερδίσει πόντους τότε τα προβλήματα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ θ αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους. Και τα βλέμματα ίσως στραφούν και αλλού

Υγ.: Κινήσεις πάντως όπως αυτή της εσπευσμένης συνέντευξη στο Open το βράδυ της Τρίτης έρχονται να επιβεβαιώσουν τα περί… αγωνίας. Γιατί; Μα διότι υπάρχει προγραμματισμένη συνέντευξη του Χάρη Δούκα στο Mega. Σχεδόν την ίδια ώρα…