Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Αυγή», ο Αλέξης Τσίπρας θα κατέβει υποψήφιος βουλευτής στη Δυτική Αθήνα και το Ρέθυμνο. Με την επιλογή του Ρεθύμνου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στέλνει «μήνυμα ενότητας» στο εσωτερικό του κόμματος και παράλληλα στηρίζει την εκλογή του πρώην υπουργού Ανδρέα Ξανθού. Ταυτόχρονα, ισχυρή συμβολική κίνηση αποτελεί η προσωπική του συμμετοχή στη μάχη της Κρήτης για τον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας σχεδιάζει να μεταβεί στην Κρήτη για ένα τριήμερο, καθώς και άλλη μια φορά για την τελική συγκέντρωση την τελευταία εβδομάδα. Να υπενθυμίσω απλώς ότι στο Ρέθυμνο ο ΣΥΡΙΖΑ τερμάτισε τρίτος πίσω από το ΠΑΣΟΚ.
Η υποκρισία για τις συμβάσεις
Σύμφωνα με όσα είπε τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ ο δικηγόρος και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Σπύρος Καρανικόλας, «όλες οι συμβάσεις και οι απευθείας αναθέσεις καταχωρούνται σε ένα κεντρικό ηλεκτρονικό μητρώο δημοσίων συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ). Από το ΚΗΜΔΗΣ προκύπτει ότι τα έτη 2020-2022, δηλαδή σε περίοδο πανδημίας, που έπρεπε να δοθούν χρήματα σε ΜΕΘ εμβόλια και μάσκες, δαπανήθηκαν 6,7 δισεκατομμύρια σε απευθείας αναθέσεις και όχι 10 δισεκατομμύρια όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Τα χρήματα αυτά πέρασαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο, που έλεγξε τη νομιμότητα των διαδικασιών. Αντιθέτως, την περίοδο 2018-19, χωρίς να έχουμε πανδημία, ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε 8 δισεκατομμύρια απευθείας αναθέσεις. Αρα 6,7 δισ. ευρώ επί ΝΔ και με πανδημία, 8 δισ. ευρώ επί ΣΥΡΙΖΑ χωρίς πανδημία. Αυτή είναι η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ». Μπορεί να είναι σοκαριστικό, αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν τα fake news δίχως ανάσα, θεωρώντας ακόμη ότι με αναίσχυντα ψεύδη μπορούν να πείσουν έστω και έναν ψηφοφόρο.
Κατασκοπία από το Βέλγιο
Αντιγράφω από τη συνέντευξη της Εύας Καϊλή στην «Κοριέρε ντε λα Σέρα»: «Πιστεύω ότι οι προσδοκίες που δημιούργησαν τα μέσα ενημέρωσης ήταν υψηλές και οι επιλεκτικές και παράνομες διαρροές στον Τύπο μετέτρεψαν τις παγκόσμιες τηλεοπτικές συζητήσεις σε δικαστικές αίθουσες. Μετά από όλους αυτούς τους μήνες δεν προέκυψε τίποτα καινούργιο. Το Κοινοβούλιο έχει προστασίες που κανένα λόμπι δεν μπορεί να καταρρίψει. Ωστόσο, υπάρχει ένα ανησυχητικό πράγμα που θα ήθελα να αναφέρω. Από τη δικογραφία οι δικηγόροι μου ανακάλυψαν ότι οι βελγικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν τις δραστηριότητες των μελών της ειδικής επιτροπής Pegasus (η οποία ερευνούσε τις υποκλοπές Ευρωπαίων ηγετών που πραγματοποιήθηκαν παράνομα από το Μαρόκο). Το γεγονός ότι οι εκλεγμένοι βουλευτές κατασκοπεύονται από τις μυστικές υπηρεσίες θα πρέπει να εγείρει μεγαλύτερες ανησυχίες για την κατάσταση της ευρωπαϊκής δημοκρατίας. Νομίζω ότι αυτό είναι το πραγματικό σκάνδαλο». Αυτό ως απάντηση όσων αφελών έλεγαν ότι μπορεί να εξαιρεθεί ο οποιοσδήποτε από την παρακολούθηση.
Η ψήφος των νέων
Η συντριπτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 21ης Μαΐου ήταν σημαντική και για έναν ακόμη λόγο: γιατί φαίνεται ότι οι πολιτικές της έπεισαν τη νέα γενιά, όπως προκύπτει από την ανάλυση της ψήφου που έκανε το Ινστιτούτο Eteron, στο οποίο επικεφαλής είναι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Η Νέα Δημοκρατία καταγράφει πρωτιά συνολικά στη νέα γενιά. Συγκεκριμένα στη ψήφο των νέων 17-24 ετών το ποσοστό της βρίσκεται στο 33,1% (ΣΥΡΙΖΑ 24,1%), με άνοδο 3,1% σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2019. Στη, δε, ηλικιακή κατηγορία 25-34 ετών καταγράφει ποσοστό 31% (ΣΥΡΙΖΑ 22,9%), το ίδιο ακριβώς ποσοστό που είχε και το 2019. Δεδομένα, αν μη τι άλλο, ελπιδοφόρα.