Ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίσθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega υποστηρίζοντας πως όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν και το Πόθεν και το Έσχες του, ανακοινώνοντας πως θα συμπεριλάβει τα περιουσιακά του στοιχεία στη δήλωση που θα κάνει τέλη Ιουνίου.

Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το Πόθεν και το Έσχες του Στέφανου Κασσελάκη, ούτε σε πόσες και ποιες εταιρείες μετέχει. Και ναι μεν υποστήριξε πως έχει αποχωρήσει από τις εταιρείες, το ζήτημα είναι ότι ουδείς ξέρει πότε και αν το έκανε αυτό, από ποιες εταιρείες και κυρίως σε ποιους έχει μεταβιβάσει ποσοστά και εταιρείες. Κάτι που έχει σημασία, δεδομένου ότι ο νόμος Τσίπρα, τον οποίο ο ίδιος βέβαια χαρακτήρισε λάθος, προβλέπει και για παρένθετα πρόσωπα ανάλογες ρυθμίσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι δεν έχει στην ιδιοκτησία του κάποια εταιρεία σήμερα ούτε ποσοστά σε οποιαδήποτε εταιρεία εξωτερικού. Αυτό είπε ο ίδιος, ο οποίος μέχρι σήμερα έχει πει πολλά και διάφορα για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, σε σημείο που να μη γνωρίζει κανείς τι ακριβώς συμβαίνει στον τομέα αυτόν.

Είναι όμως σημαντικό. Αφού ο νόμος είναι σαφής. Φτιάχτηκε βέβαια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά τελικά… τσίμπησε τον Στέφανο Κασσελάκη που δήλωσε διατεθειμένος να πληρώσει… πρόστιμα αν η Δικαιοσύνη τού καταλογίσει ευθύνη. Με απλά λόγια, ο Στέφανος Κασσελάκης απευθύνεται στους Έλληνες πολίτες με το… δίκιο του οικονομικά ισχυρού. Αυτού που μπορεί να πληρώσει ένα πρόστιμο όσο υψηλό και αν είναι και να… καθαρίσει.

Η αριστερή ιδεολογία σε όλο της το μεγαλείο. Το ζήτημα όμως παραμένει: δεν γνωρίζει κανείς το Πόθεν και το Έσχες του Στέφανου Κασσελάκη. Το να κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη διότι δεν άλλαξε τον νόμο του Αλέξη Τσίπρα είναι κάτι σαν ανέκδοτο. Μάλιστα, εμφανίζεται να υποστηρίζει πως αυτό έπρεπε να το κάνει από τη στιγμή που καλούνται Έλληνες του εξωτερικού να γίνουν βουλευτές στην Ελλάδα.

Όπως και να έχει, όμως, το θέμα παραμένει σοβαρό. Τα ερωτήματα δεν έχουν απαντηθεί και η αγωνία Κασσελάκη στη συνέντευξη ήταν εμφανής. Όπως και η αδυναμία να δώσει πειστικές απαντήσεις.