«Δυστυχώς λίγα 24ωρα πριν από τη διεξαγωγή του debate ο κ. Δούκας ξεκινά με ένα μεγάλο ψέμα» σχολίασαν πηγές από τον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά», του οποίου επικεφαλής είναι ο νυν δήμαρχος Αθηναίων και εκ νέου υποψήφιος στον β΄γύρο των εκλογών για τον δήμο Κώστας Μπακογιάννης, σχετικά με την ανάρτηση που έκανε σήμερα, Δευτέρα, ο αντίπαλός του στον β΄γύρο Χάρης Δούκας. Σε αυτήν, ο κ. Δούκας ισχυρίστηκε πως, ο κ. Μπακογιάννης αποδέχθηκε με «καθυστέρηση ενός γύρου» τη διεξαγωγή debate.

Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγες, ο κ. Μπακογιάννης στις 31 Αυγούστου είχε δηλώσει με επιστολή του στον πρόεδρο της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Ζούλα την πρόθεσή του να συμμετάσχει σε τηλεοπτικό debate με τους υποψηφίους από τους υπόλοιπους συνδυασμούς για τον Δήμο Αθήνας μπροστά στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής 8 Οκτωβρίου.

«Αναγνωρίζοντας ότι η δημόσια τηλεόραση αποτελεί το μοναδικό θεσμικό βήμα για τη διεξαγωγή ενός συντεταγμένου διαλόγου ανάμεσα στους υποψηφίους δημάρχους των πολιτικών δυνάμεων που σέβονται τις αρχές της Δημοκρατίας, παρακαλώ θεωρείστε αυτονόητη τη συμμετοχή μου. Η ξεκάθαρη παράθεση των προγραμμάτων και η σύγκριση των θέσεων όλων μας στο πλαίσιο ενός debate, μόνο χρήσιμη μπορεί να αποβεί για τους δημότες», αναφερόταν χαρακτηριστικά στην εν λόγω επιστολή.

Τέλος, οι πηγές επισημαίνουν σχετικά με το ζήτημα πως «πρέπει να είναι σαφές ότι ο γόνιμος και χρήσιμος διάλογος απαιτεί αλήθεια, από τα μικρά έως τα πιο μεγάλα. Δυστυχώς λίγα 24ωρα πριν από τη διεξαγωγή του debate ο κ. Δούκας ξεκινά με ένα μεγάλο ψέμα».