Οι όροι του debate μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και Χάρη Δούκα που θα γίνει την Τετάρτη στις 21:15 αποφασίστηκαν το απόγευμα της Τρίτης σε συνάντηση που είχαν τα επιτελεία τους με στελέχη του ενημερωτικού τομέα της ΕΡΤ.

Οι δύο υποψήφιοι θα κληθούν να απαντήσουν σε επτά θεματικές ενότητες, εκ των οποίων η μία δεν θα έχει προκαθορισμένο θέμα. Οι υπόλοιπες έξι ενότητες θα είναι λειτουργία της πόλης, ασφάλεια, κλιματική αλλαγή/ανθεκτικότητα, υποδομές/ανάπτυξη, κοινωνική πολιτική, πολιτισμός. 

Οι δημοσιογράφοι θα υποβάλουν 14 ερωτήσεις, διάρκειας έως 30 δευτερολέπτων έκαστη. Η χρονική διάρκεια κάθε απάντησης θα είναι έως δύο λεπτά.  Κάθε δημοσιογράφος θα έχει δικαίωμα υποβολής μιας συμπληρωματικής ερώτησης (follow up). Έως τρεις ερωτήσεις θα μπορούν να υποβάλουν και οι δύο υποψήφιοι μεταξύ τους. Επίσης, οι Κώστας Μπακογιάννης και Χάρης Δούκας θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν έως πέντε παρεμβάσεις, ενάμισι λεπτού η καθεμιά, όποτε το επιλέξουν. Στο τέλος της τηλεμαχίας, οι δύο υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα μιας συνολικής τοποθέτησης, χρονικής διάρκειας έως δύο λεπτών. 

Στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής είναι όλα έτοιμα για το debate, το οποίο θα μεταδώσουν το ΕΡΤNEWS και η ΕΡΤ1, ενώ θα υπάρχει και διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα. Η τηλεμαχία θα έχει διάρκεια μιάμιση ώρα. Τον συντονισμό θα κάνει ο Γιώργος Κουβαράς, ενώ τις ερωτήσεις προς τους δύο υποψήφιους δημάρχους θα κάνουν ο συντονιστής, η επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ του ΕΡΤNEWS, Λίδα Μπόλα, και ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Μάκης Προβατάς.