Ο Τσίπρας δίνει ρεσιτάλ θράσους και αποτυχίας

157
tomanifesto.gr tomanifesto manifesto.gr manifesto Ο Τσίπρας δίνει απόψε ρεσιτάλ θράσους και αποτυχίας

Επίθεση προσωπικά στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για το όνομα της Μακεδονίας εξαπολύει ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε σε περιφερειακά κανάλια και η οποία θα προβληθεί απόψε(Δευτέρα). Τον κατηγορεί ότι προφανώς γνώριζε την επιστολή Καραμανλή προς τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους.
«Σήμερα στα βόρεια σύνορά μας δεν έχουμε μια πληγή, έχουμε μια φίλη χώρα, της οποίας την ασφάλεια εγγυάται ο ελληνικός στρατός, της οποίας τον εναέριο χώρο επιτηρούν τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη και όχι τα τούρκικα», αναφέρει στη συνέντευξη όπου εμφανίζεται να δηλώνει δικαιωμένος(;) αν και το εκλογικό αποτέλεσμα στις περιοχές της Μακεδονίας κάθε άλλο παρά δικαιολογεί τέτοιου είδους εκτίμηση.
Όσον αφορά την επιστολή του Κώσρα Καραμανλή προς τον Τζ. Μπους αναφέρει: «Αν εγώ είχα γράψει τέτοια επιστολή όπως του κ. Καραμανλή και τους έλεγα, “διατηρήστε το συνταγματικό σας όνομα, μην το αλλάξετε, να λέγεστε Μακεδονία, αφήστε όλες τις χώρες που σας έχουν αναγνωρίσει έτσι να σας λένε Μακεδονία και απλά προσθέστε ένα Μακεδονία – Σκόπια εις τον ΟΗΕ”, φανταστείτε πόσες φορές θα μιλάγανε και πού θα πηγαίνανε και τι ακριβώς θα κάνανε… Εδώ μιλάμε για μια μεγάλη υποκρισία. Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος προφανώς τα γνώριζε όλα αυτά, οφείλει σήμερα μια συγγνώμη στον ελληνικό λαό… Στήσανε πάνω σε ένα μεγάλο εθνικό ψεύδος μια σκευωρία εις βάρος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που οδήγησε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες σε ένα μεγάλο διχασμό με μοναδικό σκοπό να δημιουργήσει φθορά στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και σ’ εμένα προσωπικά».
Εκείνο που δεν ακούγεται να λέει ο απερχόμενος πρωθυπουργός στη συνέντευξη που θα μεταδοθεί απόψε είναι ότι η ανταλλαγή εγγράφων στη διάρκεια μιας διαπραγμάτευσης δεν συνεπέγεται και συμφωνία. Άλλωστε στο Βουκουρέστι ο τότε πρωθυπουργός δεν υπέγραψε ώστε σήμερα να αισθάνεται απολογούμενος όπως θα έπρεπε να αισθάνεται ο Αλέξης Τσίπρας. Στην ιστορία, όφειλαν να επισημάνουν όσοι πήραν τη συνέντευξη, μένει αρνητικά ή θετικά- στην προκειμένη περίπτωση αρνητικά- αυτός που υπέγραψε τη συμφωνία και όχι αυτός που απέρριψε μια συμφωνία που στο κάτω- κάτω ούτε εθνότητα ούτε γλώσσα παραχωρούσε στους «φίλους» γείτονές μας.
Είναι προφανές ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να συμψηφίσει το Βουκουρέστι με τις Πρέσπες, παραβλέποντας ότι η δική του υπογραφή και όχι εκείνη του Καραμανλή έδωσε στα Σκόπια το όνομα «Μακεδονία» και το εισιτήριο για το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Χ.Π.Π.